Burić se naredne sedmice vraća treninzima Lecha

Povreda nije ozbiljnije prirode

Burić se naredne sedmice vraća treninzima Lecha

Jasmin Burić, koji je zbog povrede bio primoran propustiti martovsko reprezentativno okupljanje, naredne sedmice se vraća treninzima Lecha.

Zeničanin je u prvenstvenoj utakmici protiv Lechije u jednom momentu osjetio bol i uhvatio se za mišić, zbog čega je morao igru napustiti već u 30. minuti, a medicinski pregledi kojima je naknadno podvrgnut pokazali su da povreda nije ozbiljnije prirode.

Poljski mediji pišu da se će se Burić u ponedjeljak vratiti treninzima Lecha i da će u početku raditi invidualno, a ukoliko se bude dobro osjećao nije isključeno ni da stane na gol u utakmici protiv Wisle koja je na rasporedu 2. aprila.

Burić je u posljednje vrijeme branio odlično za Lech. Sjajnim izdanjima je donosio bodove Lechu koji je i dalje pri vrhu tabele, a kvalitetni nastupi su mu uostalom bili i donijelo mjesto na spisku selektora Roberta Prosinečkog za utakmice protiv Bugarske i Senegala.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Osim Burića, treninzima Lecha se naredne sedmice također vraća i hrvatski internacionalac Mario Šitum.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi