Lech pregazio lidera uz gol Dilavera

Pet golova u mreži Jagiellonije

Lech pregazio lidera uz gol Dilavera

Lech iz Poznana je danas na svom terenu pregazio Jagielloniju sa 5:1 i tako ostao u utrci za šampionsku titulu u Ekstraklasi.

Lider na tabeli poljskog prvenstva poveo je u 18. minuti golom Novikovasa, da bi Lech u 39. poravnao na 1:1 preko Gytkjaera. Igrao se 54. minut kada je tim iz Poznana stigao do potpunog preokreta, a strijelac gola za 2:1 bio je Emir Dilaver.

Taj rezultat bio je na snazi sve do 78. minute kada je Jevtić iz penala zabio za 3:1. U preostalih deset minuta, Lech je postigao još dva gola i to preko Jozwiaka u 84. i Tralke u 89. minuti, te tako upisao visok trijumf.

Na golu Lecha je i danas bio Jasmin Burić, koji je dobro obavio svoj dio posla na ovoj utakmici. Elvira Koljića, podsjetimo, nije bilo u timu zbog povrede.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Ekipa Nenada Bjelice je ostala na trećem mjestu sa 46 bodova, pet manje od Jagiellonije i Legije koji zauzimaju prve dvije pozicije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi