Burić se vratio u državu gdje je proveo najljepše trenutke u karijeri
Iskusni čuvar mreže vratio se u državu, gdje je proveo svoje najljepše trenutke u karijeri

Novi igrač ekipe Zaglebie Lubin

Burić se vratio u državu gdje je proveo najljepše trenutke u karijeri · Zvanično

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometno prvenstvo u Poljskoj nastavlja se početkom narednog mjeseca, a naša zemlja imat će još jednog novog (starog) predstavnika u Ekstraklasi. 

Nakon pola godine bez kluba, a nakon što je završio dvogodišnji ugovor u Izraelu, povremeni reprezentativac naše zemlje Jasmin Burić vratio se u Poljsku, nakon što je formu održavao na treninzima matičnog kluba u Zenici, ovaj čuvar mreže potpisao je ugovor na godinu i po sa ekipom Zaglebie Lubin, a ovu informaciju klub je danas i zvanično potvrdio na svojoj stranici.

Burić je prošao ljekarske preglede, potpisao ugovor, a danas je odradio i prvi trening s prvom ekipom. Ovaj 34-godišnji čuvar mreže prošao je sve reprezentativne selekcije, a debi u A-selekciji imao je 2008. godine u duelu protiv Azerbejdžana. Iako je već dugo u i oko reprezentacije BiH do sada je upisao samo tri nastupa.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Burić je u dosadašnjoj karijeri pored zeničkog Čelika, nastupao 10 godina za Lech iz Poznana, sa kojim je osvojio sve što se može osvojiti u Poljskoj dok je posljednje dvije sezone član Hapoela iz Haife.

Iako se posljednjih pola godine povezivao sa Sarajevo, Zrinjskim, te Veležom, na kraju do dogovora nije došlo, a Burić se vratio u državu gdje je proživio najljepše trenutke u karijeri. Debi na golu Zaglebia ovaj Zeničanin bi trebao imati 4. februara protiv Legie.

Top Komentari

elvir_86
Sretno Libe
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi