"Siguran sam da bi Maradona danas bio živ da je igrao za Juventus, a ne za Napoli"

Bivši igrač Stare dame poručio

"Siguran sam da bi Maradona danas bio živ da je igrao za Juventus, a ne za Napoli"

Endin Čaušević

Bivši igrač Juventusa, Antonio Cabrini, izazvao je dosta reakcija svojom izjavom nakon smrti Diega Maradone.

Legendarni Maradona preminuo je u srijedu u svom domu u 61. godini života, a ova vijest je itekako uzdrmala fudbalski svijet. Od njega su se oprostili mnogi putem društvenih mreža, ali bilo je i onih koji su izazvali dosta kontroverzi svojim izjavama.

Jedan od njih je i Cabrini koji je svojevremeno igrao za Juventus i imao je okršaje s Maradonom na terenu. Proveo je čak 13 sezona u Staroj dami, te je bio dio generacije koja je osvojila Svjetsko prvenstvo 1982. godine.

Cabrini je izjavio da bi Maradona sigurno i danas bio živ da je igrao za Juvents, a ne Napoli jer ga je Napulj jednostavno uništio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Siguran sam da bi bio još živ da je igrao za Juventus, a ne za Napoli. On je bio zaista nevjerovatan fudbaler i džentlmen kao protivnik. Baš kao i svi šampioni bio je u stanju da pruži ono najbolje, ali i najgore od sebe u istom trenutku. Da je bio u Juventusu danas bi bio živ jer bi ga to okruženje spasilo. Znamo šta mu je Napulj uradio i jednostavno je bilo pitanje kada će sve to doći na naplatu", rekao je Cabrini.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Maestro
Ko da to predodređuje dužinu nečijeg života za koji klub igraš heh pa ljudi ovo nine normalno koje gluposti su spremni pojedinci da pričaju
1 9
Arnel925
Napoli ga je onistio. Napoli je kriv za negovu smrt. Da je bio u Real Madridu još bi bio živ.
1 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi