Najbolji ikad je totalno propao, ima 45 dana da napusti svoju vilu: "Spreman sam platiti cijenu"

Ništa ne može uraditi da to spriječi

Najbolji ikad je totalno propao, ima 45 dana da napusti svoju vilu: "Spreman sam platiti cijenu"

Admin Čaušević
Teme:

Finansijski kolaps nekadašnjeg najboljeg desnog beka u historiji počinje izdale,. U 2019. godini oduzeto mu je pet nekretnina zbog optužbi zbog svoje kompanije, a sada mu se situacija pogoršala.

Bivšem defanzivacu Rome i Milana, Cafùu, stvari idu poprilično loše. Od ranije pretrpan dugovima sada je primoran da rasproda svoju imovinu kako bi isplatio kreditore.

Porodična vila u Sao Pulu prodana je za 5 milliona dolara, odnosno za tri miliona manje od stvarne vrijednosti, ali potreba za zaradom radi popunjavanja financijske rupe koja se otvorila odbacilo je bilo kakve pregovore. Sada brazilski bek ima 45 dana da napusti rezidenciju.

Koliko je takva odluka mogla biti bolna govori i oblik građevine te sadržaji koju tu elegantnu vilu čine malim dvorcem. Unutra se, osim bazena i teretane, nalaze i kino te tereni za nogomet i tenis.

Vila koju je Cafu morao prodati po znatno nižoj cijeni

Cafu se također pokušao pozvati na brazilski zakon koji sprječava oduzimanje onoga što je označeno kao glavna kuća, ali nije uspio spriječiti da nekretnina završi na aukciji.

Kako je bivši fudbaler, svjetski prvak sa Seleçaom, završio bez para? Mediji u njegovoj zemlji govore o lošim investicijama i, još više, o pokušaju da sa velikim novčanim izdacima podrži svoje poslove kada je uvučen u začarani krug.

Oglasi

Sve što se desilo minulih dana je posljednji čin u situaciji koja se s vremenom pogoršavala. Prije četiri godine Cafu je pretrpio zapljenu pet nekretnina zbog optužbi koje je skupio preko svoje menadžerske tvrtke, Capi Penta International Player.

S tom kompanijom je planirao ostati u svijetu fudbala i sporta, ali su stvari krenule loše, što je rezultiralo gubitkom od 1.5 miliona dolara.

"Spreman sam platiti i otplatiti sve svoje dugove", riječi su sada 53-godišnjeg bivšeg fudbalera za list Folha de São Paulo. "Čak i po cijenu da dam svoje nekretnine, auto, kuću... sve".

U to "sve" spadaju 32 nekretnine koje se vode na njegovo ime, od onih "normalnih" do luksuznih.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Cafu je bio član posljednje generacije Brazila koja je osvojila titulu prvaka svijeta

Stanje u kojem se Cafu nalazi izazvalo je veliku pometnju u Brazilu s obzirom na karijeru i uspjehe postignute tokom igračkih danas.

Čovjek koji je smatra najboljim desnim bekom u historiji osvojio je dva Mundijala (1994., 2002.), dva izdanja Copa Americe (1997., 1999.), Ligu prvaka i Svjetsko klupsko prvenstvo s Milanom, uz titule Serie A s Rossonerima i Romom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti