Cafu mi draga ispeci: Zvezda predstavila igrača za Ligu prvaka

Brazilac stigao na Marakanu

Cafu mi draga ispeci: Zvezda predstavila igrača za Ligu prvaka

Brazilski fudbaler Jonathan Renato Barbosa Cafu stigao je u Crvenu zvezdu!

Radi se o krilnom napadaču koji je javnosti u Srbiji poznat i zbog toga što je 2016. godine nastupao za Ludogorec u utakmicama protiv Crvene zvezde.

Publika na Marakani je i tada mogla da se uvjeri o kakvom se fudbaleru radi, a Cafu je nakon Ludogoreca godinu dana igrao za Bordeaux. Upravo iz Francuske, Cafu je u Crvenu zvezdu stigao na jednogodišnju pozajmicu sa pravom otkupa.

"Osjećam zaista veliku čast i veoma sam sretan što mogu da budem i što sam već dio jednog velikog kluba kao što je Crvena zvezda. Želim da osvajam trofeje, cilj mi je da ih bude što više, da imamo što više pobjeda i uspeha. Fudbaler ne može biti veliki ako ne osvaja titule sa ekipom, to je ono zbog čega i igramo i volimo fudbal", rekao je Cafu nakon potpisivanja ugovora.

Kafu je rođen 1991. godine, a osim za Ludogorec i Bordeaux, tokom karijere je nastupao i za brazilski Deportivo, Boavistu, Piracicabu (gdje je rođen), Ponte Pretu i Sao Paulo.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Interesantno je da su u Zvezdi mišljenja da će im Cafu pomoći u pohodu na grupnu fazu Lige prvaka iako srbijanski prvak ima skromnih 1:1 protiv Spartaka iz prve utakmice 3. pretkola.

Top Komentari

hasetz
Ja u životu nisam vidio retardiranije naslove od naslova koje piše Amer Čulić...
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi