Ne pamti se ovakvo ludilo u Seriji A: Ranieri sa svojom ekipom izveo čudesan preokret
Foto - EPA

Prva pobjeda Cagliarija u sezoni

Ne pamti se ovakvo ludilo u Seriji A: Ranieri sa svojom ekipom izveo čudesan preokret

M. Šljivak

Cagliari je u 10. kolu italijanske Serie A na svom terenu dočekao Frosinone i na kraju je nevjerovatnim preokretom slavio s 4:3. Domaći su imali zaostatak od tri gola u 49. minuti, ali Claudio Ranieri i ekipa su režirali preokret za pamćenje.

Frosinone je nekako uspio ispustiti prednost od 3:0 na gostovanju kod Cagliarija. Gosti su odigrali fenomenalnih 50 minuta, no na kraju ni tri gola prednosti im nisu donijela bodove na kraju.

Gosti su došli do prednosti u 23. minuti. Matias Soule je pogodio za 1:0 i veliku radost gostiju.

Mancosu je sedam minuta kasnije imao šansu izjednačiti s bijele tačke. Međutim, promašio je penal, a kazna je stigla u 37. minuti kada Soule po drugi put pogađa za 2:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a kada je Brescianini u 49. minuti meča pogodio za vodstvo gostiju od 3:0 činilo se kako timu Claudija Ranierija nema spasa, no stari lisac je opet izveo čudo sa svojim timom.

Veliki preokret započinje u 72. minuti. Rezervista Oristanio zabio je za 3:1, a samo četiri minuta kasnije Makoumbou pogotkom za 3:2 vraća domaće u život.

Oglasi

Nadoknada meča donosi istinsko ludilo, a na scenu je stupio iskusni napadač Leonardo Pavoletti koji je šansu za igru dobio na poluvremenu.

Ovaj 34-godišnjak u 92. minuti zabija svoj prvi gol za izjednačenje rezultat na 3:3, a zatim u 96. minuti pogađa za pobjedu Cagliarija od 4:3 i erupciju oduševljenja.

Tim Claudija Ranierija je ovo prva pobjeda u sezoni i sada su na 19. mjestu sa šest bodova. Frosinone je s druge strane upisao 12 bodova u 10 utakmica.

Nije Cagliari mogao na bolji način najaviti potencijalni preoket u kompletnoj sezoni u kojoj su do danas izgledali poprilično očajno.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 10. kolo:

Cagliari - Frosinone 4:3

Top Komentari

suad75
Kladionica je čudo a Italijani su poznati po tome i te kako.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi