Cagliari neće otkupiti Nainggolana, Inter mu je pronašao novi klub u Seriji A

Odlični veznjak ostaje u Italiji

Cagliari neće otkupiti Nainggolana, Inter mu je pronašao novi klub u Seriji A

A. Čaušević

Dok je igrao u Romi Radja Nainggolan je bio među najboljim veznjacima svijeta, međutim odlazak u Inter se ispostavio kao promašaj jer je nivo njegovih igara značajno opao.

Dolaskom Antonija Contea na klupu Nerazzurra Nainggolan je praktično prekrižen pa je prošlog ljeta posuđen Cagliariju. Klub sa Sardinije neće otkupiti njegov ugovor pa Inter traži novu mušteriju.

La Nazione u svom današnjem izdanju piše kako će Nainggolan završiti u Fiorentini. U poslu tipičnom za italijanske klubove Belgijanac će biti posuđen, a zatim i otkupljen.

Prema navodima lista bliskog dešavanjima u Fiorntini Viole će biti obavezne da otkupe igrački karton 31-godišnjeg igrača na kraju sljedeće sezone i to za iznos od 20 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, na Artemio Franchi stadionu već igra jedan posuđen igrač Intera, u pitanju je lijevi bek Dalbert Henrique. Nerazzurrima je jako interesantan Federico Chiesa, ali o italijanskom reprezentativcu za sada nema dogovora.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi