Čak je i Messi iznenađen što je Zidane otišao iz Real Madrida

Razočaran ispadanjem iz Lige prvaka

Čak je i Messi iznenađen što je Zidane otišao iz Real Madrida

E. Čaušević

Argentinski fudbaler Lionel Messi i ove sezone bio je najzaslužniji što je Barcelona na kraju uspjela da osvoji duplu krunu.

Barca je lakše od očekivanog postala prvak Španije i osvojila Kup Kralja, ali su doživjeli veliko šok ispadanjem u četvrtfinalu Lige prvaka od Rome. Messi je izjavio da nemaju izgovor za ono što se desilo u Rimu.

"Jednostavno smo bili uspavani i previše opušteni u revanšu protiv Rome. Nemamo nikakvo objašnjenje i izgovor za poraz od Rome. Dobili su mnogo pouzdanja kada su dali prvi gol. Ta eliminacija nam je štetila jer smo u sezoni izgubili samo tri meča, dvije nebitne utakmice i baš tu protiv Rome", rekao je Messi.

Novi kapiten Barcelone također se dotakao i situacije u Real Madridu, odnosno iznenađujuće odluke Zinedinea Zidanea da napusti kraljevski klub nakon što je osvoji tri Lige prvaka zaredom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Mogu reći da me iznanadilo kada sam čuo da je Zidane otišao iz Reala i sigurno da to niko nije očekivao. Imao on svoje razloge za to i otišao je kada je bio na vrhuncu i to mi se sviđa", dodao je Messi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi