Calciomercato: Arsenal dovodi zvijezdu Rome, platit će ga u dvije rate

Manolas na putu za London?g

Calciomercato: Arsenal dovodi zvijezdu Rome, platit će ga u dvije rate

E. Škorić

Arsenal će pokušati da za narednu sezonu osigura dolazak jednog od glavnih igrača Rome.

Kostas Manolas, sjajni grčki stoper, na meti je nekolicine timvoa, a Arsenal će pokušati da ga dovede tako što će Romi obeštećenje isplatiti u nekoliko rata.

Manolas u ugovoru s Romom ima klauzulu o oslobađanju od 36 miliona eura koja može da se aktivira od 1. jula i koja se može isplatiti u dvije jednake rate.

Arsenal je spreman da iskoristi tu opciju i da pojača zadnju liniju koja je kriminalna tokom čitave sezone. Poznato je da je odbrana najveći problem za Arsenal i Unai Emery je svjestan da mora da pronađe prije svega vrhunske stopere.

Manolas je odličan u Romi ove sezone a prije ga je United pokušavao dovesti. Nema sumnje da bi bio "kao skrojen" za Topnike, ukoliko uspiju da ga dovedu.

Raiola ga "gura" u Juventus?

Kultni trio "BBC" odlazi u zaborav s odlaskom Andree Barzaglija u penziju, godine uzimaju danak Giorgiu Chielliniju pa je ovaj defanzivac vrlo često povrijeđen, zbog čega će Leonardu Bonucciju trebati novi partner u posljednjoj liniji.

Iako je nedavno produžio ugovor Daniele Rugani ne garantuje sigurnost što je pokazao i dvomeč u Ligi prvaka protiv Ajaxa što je još jedan od razloga za angažovanje novog igrača u odbrani.

Izbor je pao na Kostasa Manolasa, defanzivca Rome kojeg će Stara dama angažovati na identičan način kao Miralema Pjanića prije nekoliko godina, tj. aktiviranjem otkupne klauzule.

Grčki defanzivac s Romom ima ugovor do 2022. godine, a za njegov igrački karton potrebno je platiti 36 miliona eura. Bianconerima će u realizaciji ovog posla uveliko pomoći i Raiola koji zastupa bivšeg igrača Olympiakosa.

Juventus već tradicionalno slabi ionako nedoraslu konkurenciju u Italiji te praktično dovodi najbolje igrače koje igraju na Apeninima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manolas je u Italiji od 2014. godine kada je u transferu vrijednom 15 miliona stigao na Olimpico. Stara dama ga je htjela i tog ljeta, ali su u Romi bili brži i spretniji.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti