Pojavio se novi kandidat za klupu Rome - Leonardo Semplici

Trener SPAL-a na radaru Vučice

Pojavio se novi kandidat za klupu Rome - Leonardo Semplici

Nakon što je Antonio Conte odbacio mogućnost da ovog ljeta preuzme kormilo Rome, ime Leonarda Semplicija je došlu u prvi plan.

Iskusni italijanski stručnjak Claudio Ranieri je pod ugovorom sa Romom do juna i izvjesno je da on neće status privremenog zamijeniti onime stalnog trenera Vučice.

Roma traga za trenerom koji će ekipu uvesti u narednu takmičarsku sezonu, a navodno je prvi izbor bio Antonio Conte. Ipak, nekadašnji trener Juventusa i Chelseaja je odbacio mogućnost preuzimanja kormila Rome, ali se i dalje povezuje sa potencijalnim angažmanom u Juventusu ili Interu.

Prema tvrdnjama Tuttomercata, sada se trener SPAL-a Leonardo Semplici našao na radaru čelnika Rome.

Semplici je napravio fantastičan posao sa SPAL-om kojeg je od Serije C doveo do Serije A i uspio izboriti opstanak u eliti nekoliko kola prije kraja sezone.

Pomenuti stručnjak je kormilo SPAL-a preuzeo 2014. godine i uspio stvoriti ekipu koja igra atraktivan, na ofanzivu orijentisan fudbal.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Semplicijev pristup fudbalu je navodno upravo ono što prvi čovjek Rome James Pallota želi za svoju ekipu.

Sada ostaje da se vidi da li će Semplici zaista postati novi strateg rimskog velikana.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi