Edin Džeko 'pokvario' posao agentima Alexisa Sancheza
Edin Džeko je velika želja Intera. Međutim, nije ovaj tim jedini koji ga želi u svojim redovim i morat će se dobro potruditi da ga dovedu u svoje redove (Foto: EPA)

Inter samo želi bh. dijamanta

Edin Džeko 'pokvario' posao agentima Alexisa Sancheza

M. Šljivak

Ekipa Intera polako se sprema za narednu sezonu.

Iako još uvijek traje tekuća, mnogi timovi već uveliko razmišljaju o pojačanjima, a među njima je i ekipa Intera.

Izvjesno je da će ekipu sa Giuseppe Meazze napustiti argentinski napadač Mauro Icardi. Na njegovom transferu bi se trebalo zaraditi oko 80 miliona eura, a taj novac će biti uložen u pojačanja.

Kako piše Gazzetta dello Sport, Interu je ponuđen fudbaler Manchester Uniteda Alexis Sanchez. Čileanac već godinu i po dana igra katastrofalnu u ekipi sa Old Trafforda i oni svim silama žele da ga se riješe.

Agenti već polako pripremaju teren za njegov odlazak. Ponudili su njegove usluge Nerazzurrima, ali male su šanse da 30-godišnji napadač obuče crno-plavi dres.

Razlog je prevelika plata. Alexis u Unitedu zarađuje pola miliona funti sedmično, a to mu nijedan drugi tim ne želi ponuditi, pa tako ni Inter.

Gazzetta piše da Inter nema dileme o novom napadaču. Alexis je završena priča, a prioritet je dovođenje reprezentativca Bosne i Hercegovine Edina Džeke.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter se već nekoliko mjeseci povezuje sa dovođenjem bh. dijamanta. Ako ga žele, morat će platiti oko 20 miliona eura, što je cifra koju Roma traži za 33-godišnjeg Sarajliju.

Ipak, taj novac vjerovatno neće predstavljati problem. Iako pokušavaju spustiti cijenu, Interu je Edin prvi izbor i vrlo je moguće da ćemo Džeku od naredne sezone gledati u timu sa Meazze.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Oglasi