Džeko: Ušao sam u historiju, a nisam osvojio ništa

Kapiten bh. reprezentacije govorio za Roma TV

Džeko: Ušao sam u historiju, a nisam osvojio ništa

A. Čaušević

Edin Džeko možda odbrojava svoje posljednje sedmice u dresu Rome. Do kraja sezone u Seriji A su ostala tri kola te će kapiten bh. reprezentacije učiniti sve da s Vučicom izbori plasman u Ligu prvaka. 

Roma će za vikend dočekati Juventus, a u biltenu AS Roma Match Program kojim se najavljuje taj meč može se pročitati opširan intervju s Džekom. 

"Utakmica s Juventusom je uvijek važna, i za njih koji će imati dosta motiva. Ronaldo želi biti prvi strijelac. U italijanskom prvenstvu niko ti ništa neće pokloniti, ali mi do kraja trebamo osvojiti devet bodova i vidjet ćemo".

Roma je ove sezone odigrla 45 utakmica u svim takmičenjima, a otkrio je onu koju bi volio ponovo odigrati.

"Puno je onih koje bi želio ponovo igrati, možda onu u Ligi šaampiona protiv Porta više nego ostale. U prvenstvu bi ponovo odigrao drugo poluvrijeme gostovanja u Bergamu, da smo tada pobijedli sada bi naša pozicija na tabeli bila drugačija".

Komentarisao je i svoj učinak ove sezone. Na 37 mečeva zabio je 13 golova i upisao 10 asistencija. Istakao da je mogao i bolje.

"Nisam zadovoljan, trebalo je biti bolje kako za mene tako i za tim. Međutim, prošlost se ne može promijeniti. Trebamo dati sve da se plasiramo u Ligu prvaka, ali to neće biti lagano jer smo dosta poena ostavili pored puta."

Nakon nepune četiri sezone popularni Dijamant je zabio 86 golova u dresu Rome i tako postao osmi najbolji strijelac te je ispisao dio historije rimskog kluba.

"Da, ali nisam ništa osvojio. Čudno je kada uđeš u historiju i ne osvojiš ništa. Trebali smo biti bolji i za ove četiri godine osvojiti nešto. Ove sezone smo trebali biti bolji u Kupu Italije obzirom da je Juventus bio najjači u prvenstvu. Nismo uspjeli i ja sam prvi koji je razočaran".

Istakao da ja ima poseban odnos s Rimom te da mu je utakmica s Barcelonom najljepše sjećanje u dresu Rome.

"Uvijek sam govorio da sam sretan u Rimu i da se moja porodica ovdje dobro osjeća. Rim će za mene uvijek biti važan i kada se oprostim od fudbala. Utakmica s Barcelonom je sigurno najljepša, ne mogu reći ništa drugo. Nevjerovatna i prekrasna noć".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za kraj je poručio da se u fudbalu nikad ne smije reći "to se ne može desiti".

"Trebamo vjerovati u plasman u Ligu prvaka, ako ne vjerujemo onda je teško. Trebamo osvojiti devet poena inače nema bodova. U fudbalu se sve može desiti, vidjeli smo još jednom šta je Liverpool uradio u Ligi prvaka. U fudbalu se nikad ne smije reći 'ne može se desiti'", poručio je Džeko za kraj.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti