Detalj koji je mnogima promakao: Hakan Calhanoglu se odbio rukovati sa jednim igračem Milana!

Nije zaboravio

Detalj koji je mnogima promakao: Hakan Calhanoglu se odbio rukovati sa jednim igračem Milana!

E. Škorić

U subotu je odigran veliki derbi između Milana i Intera, a na krcatom San Siru slavili su Rossoneri s 3:2

U spektakularnom meču glavnu riječ vodio je Rafael Leao, Milanov talentovani Portugalac koji je zabio dva gola i još asistirao Olivieru Giroudu. U strijelce se upisao i naš Edin Džeko, koji je u igru ušao u 64. minuti, a samo tri minute kasnije matirao Mikea Maignana.

Naravno, ni ovaj derbi nije protekao bez incidenata. Bilo je nekoliko oštrih startova, u par navrata su igrači bili na ivici većeg fizičkog obračuna, a pred sami početak derbija kamere su zabilježile uobičajeno pozdravljanje među igračima.

Međutim, Hakan Calhanoglu je odbio pružiti ruku Theu Hernandezu. Interov veznjak je sve pozdravio osim Francuza.

Theo Hernandez je u maju tokom proslave Milanove titule pokrenuo skandiranje protiv Hakana, bivšeg igrača Milana.

Calhanoglu je odbio novi ugovor s Milanom prošlog ljeta, pa je prešao u redove gradskog rivala Intera. Rekao je tada kako je to učinio jer želi da osvoji titulu, ali je titula otišla u vetrine Milana.

Oglasi

Hernandez je u junu kažnjen sa 4.000 eura zbog uvredljivih skandiranja na račun Intera, a isticao je i transparent koji je sadržavao uvredljivu poruku.

Osim njega, kažnjeni su i Rade Krunić, Sandro Tonali te Mike Maignan. Također, kažnjen je i AC Milan sa 12.000 eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

No, to je naravno svima bilo najmanje važno jer se proslavila prva titula od 2011. godine, a rivalitet između Milana i Intera jednostavno je ogroman i često se više slavi tuga komšije nego vlastita sreća.

Gradski rivali sada se okreću mečevima u Ligi prvaka. Milan će u goste Salzburgu u utorak navečer, dok će dan kasnije Inter u derbiju ugostiti Bayern. I jedni i drugi traže prolaz u nokaut fazu, a daleko teže bit će Interu koji se našao u grupi smrti s Barcelonom i Bayernom, a tu je i Plzen. Milan će osim sa Salzburgom igrati još sa Chelseajem i Dinamom iz Zagreba.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Noone
Biti će ovo velika borba Intera i plzena za EL
3 0
Salence
500 hiljada godišnje više..za šta?Za desetku u ACM?Za podršku i spašen brak kad je šutnuo trudnu ženu zbog preljube?Za spas karijere kod Acm kad je bio na dnu dvije godine?Nezahvalni pohlepni klempo,rupa od karaktera,i provalija od čovjeka!Sve to za 500.000 više!Sretan bio s tim novcem,svako dobro...kako god,ACM je prilično jači od kako je lik kod rivala,nikad lakše nismo tukli Inter,zaredom.Samo neka tako i ostane
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi