Čapljina u Jajcu osigurala ostanak

Prva liga FBiH

Čapljina u Jajcu osigurala ostanak

E. Škorić

Nogometaši Čapljine slavili su u Jajcu protiv Metalleghea s 2:1 u pretposljednjem, 29. kolu Prve lige Federacije BiH.

Čapljinci su bili na samo dva boda od opasne zone, pa su u Jajce doputovali isključivo sa željom da ostanu neporaženi i da ne strepe u zadnjem kolu.

Gosti su na kraju uspjeli da dođu do minimalne pobjede od 1:0, a Metalleghe će ionako ostati na sredini tabele i nema prevelikih ambicija u završnici prvenstva.

Po jedna dobra šansa na obje strane u prvom dijelu, a onda Tičić glavom pogađa mrežu Metalleghea za radost Jajčana.

Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 1:0 za goste, koji su u nastavku uspjeli da zadrže prednost, iako su Kraljevi imali nekoliko sjajih šansi, a najbolju nije iskoristio Haračić nakon udarca glavom, zapravo odbranio mu je Pehar.

Rezervista Muratspahić, koji je zamijenio povrijeđenog Kukriku, istakao se s nekim intervencijama u završnici meča, ali nije uspio zaustaviti Leku koji u finišu postavlja 2:0 u korist Čapljine, mada je domaćin ubrzo stigao do utješnog gola.

U posljednjem kolu u narednu subotu Metalleghe gostuje kod Igmana, dok će Čapljina biti domaćin Zvijezdi.

Metalleghe - Čapljina 1:2 (Tičić, Leko)

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Metalleghe BSI: Kukrika, Kraljević, Opardija, Hota, Tankuljić, Čosić, Haračić, Kukavica, Vujica, Kovač, Samardžić.

HNK Čapljina: Pehar, Šetka, Jović, Vulić, Leko, Pervan, Buhač, Ćatić, Novaković, Kajtazi, Dučić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi