Čari Premijer lige se nastavljaju: Dva velika derbija na Grbavici i Pecari

Mečevi 3. kola

Čari Premijer lige se nastavljaju: Dva velika derbija na Grbavici i Pecari

Endin Čaušević

Danas se nastavlja Premijer liga Bosne i Hercegovine, a na rasporedu su dva derbija u okviru trećeg kola.

Nakon zanimljivih mečeva koje smo imali priliku pratiti prošlog vikenda već danas nas očekuju mečevi trećeg kola u najjačem rangu bh. fudbala. Ljubitelji najvažnije sporedne stvari će moći uživati jer su danas na programu dva velika derbija.

Sve počinje od 17 sati kada će Željezničar na Grbavici ugostiti ekipu Borca. Ovi timovi su trenutno u samom vrhu tabele s maksimalnim učinkom iz prva dva kola i zanimljivo je da u prve dvije utakmice Željezničar i Borac nisu primili nijedan pogodak.

Mečevi ovih ekipa uvijek su bili zanimljivi, a sigurno je da nas i danas očekuje spektakularan okršaj. Trener domaćeg tima Amar Osim zna da ga očekuje teška utakmica, ali da vjeruje da njegov tim može ponoviti igri iz prva dva kola.

"Teška utakmica kao i svaka u ovoj ligi, početak prvenstva pokazao da su razlike između ekipa jako male, izuzetak je visoka pobjeda nad Mladosti. Sve ostalo je tu negdje", kazao je Osim te nastavio:

"Pobijedili smo i mi ubjedljivo, ali znamo da razlika u kvalitetu nije tolika. Znamo da je Borac isto dobro startao, da su puni samopouzdanja, i mi smo. Pokazali smo dobar napredak u odnosu na prvu tekmu u nekim segmentima, ako pokažemo daljni napredak, a ponovimo volju i energiju, imamo razloga biti optimisti".

S druge strane, pred ovaj meč trener Borca, Vlado Jagodić, poručio je da je jasno da je ovo derbi kola, ali da uvijek igračima govori da je takve utakmice najlakše igrati.

"Znamo šta je cilj, a jasno je da se radi o derbiju kola. Ovo su najlakše utakmice za igrati, to uvijek govorim igračima. Derbi dolazi nam u pravo vrijeme, u igrače imam puno povjerenje, oni mogu da naprave dobar rezultat, ali se s ovim duelom ne završava prvenstvo. Isti su uslovi za sve, nema pritiska od publike. Cijenim kolegu Amara Osima, poznajemo se dobro, imali smo dosta duela. Iako je Željezničar mnogo mijenjao u prva dva kola poznajemo njihovu igru i mislim da iznenađenja neće biti. Imamo četiri igrača koji su bili u Željezničaru, oni znaju kako se tamo radi i kako se dočekuju ovakve utakmice. Nećemo se braniti i ići na bod, već ćemo pokušati da dođemo do pobjede", rekao je trener Borca Vlado Jagodić.

Utakmica na Grbavici igra se danas od 17 sati uz direktan prenos na Areni Sport. Također, kvote za ovaj meč su itekako zanimljive, a možete ih pogledati u bogatoj ponudi kladionice MOZZART na OVOM linku.

Nakon utakmice na Grbavici od 19 sati (Arena Sport) očekuje nas još jedan derbi i to hercegovački jer se na Pecari sastaju Široki Brijeg i Velež. Široki je odlično otvorio novu sezonu s dvije pobjede, dok je Velež nakon poraza od Željezničara uspio u prošlom kolu da slavi u velikom derbiju protiv Zrinjskog (2:0).

Utakmice Veleža i Širokog su uvijek bile zanimljive, a nema sumnje da će tako biti i večeras.

"Arhivirana je utakmica na Otoci i potpuno smo koncentrirani na domaću utakmicu s Veležom. U goste nam dolazi vrlo kvalitetan suparnik koji igra dopadljiv nogomet. Očekujem dobru utakmicu, spremni smo odgovoriti na sve izazove i upisati nova tri boda“, istaknuo je trener Širokog Brijega, Toni Karačić, i zatim se osvrnuo na nedavni pripremni susret ove dvije ekipe u Tomislavgradu.

"FK Velež je tada bio kvalitetniji suparnik, dominirali su u polju, a jedino pozitivno s naše strane u toj utakmici bio je neodlučeni ishod. Ova je utakmica je nova prilika, potpuno drukčija od spomenute, jer je i natjecateljska. Ipak, ovaj put se igra na Pecari i sigurno ćemo odigrati mnogo kvalitetnije nego tada".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pred ovu utakmicu trener Veleža, Feđa Dudić, izjavio je da očekuje kvalitetnu i otvorenu utakmicu, te da je njegova ekipa puna samopouzdanja nakon pobjede u gradskom derbiju protiv Zrinjskog.

"Široki Brijeg kao ekipu jako cijenimo i poštujemo. U prva dva kola pokazali su svoj kvalitet ostvarivši dvije pobjede. Imaju dosta mladu ekipu koja dosta trči i jako je nezgodna u tranziciji. Jurilj je trenutno iskočio u prvi plan ali njihova najveća snaga je desna strana gdje su dva izvrsna igrača Cipetić i Ćorić. Mi i pored toga što igramo protiv kvalitetne ekipe igramo i protiv neugodne tradicije koju Velež ima na Pecari. Nakon pobjede nad Zrinjskim potrošili smo se dosta fizički i psihički, ali smo se sigurno napunili samopouzdanjem i na krilima toga idemo u Široki po pozitivan rezultat. Svi igrači su u konkurenciji za utakmicu izuzev od ranije povrijeđenih Hasanovića i Behrama, kao i Radovića koji još nije dobio potrebne papire za nastup", kazao je Dudić za SportSport.ba.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bakac
Samo ja Željo. Ovu tekmu odigrati ko da je za finale za titulu. Malo im i presinga udariti i nedati da se razmasu. Veseli bi mogo ovu da odigra kako on samo zna dobro.
5 0
BlueBoys
Pogazit Jagode (V.Jagodic) na Grbavici.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti