Godina je 2008. i na naslovnici poznatog lista je Karim Benzema - Riječi i danas odjekuju
Karim Benzema je bio veoma tražen fudbaler, a s 20 godina ga je u svoje redove željela dovesti Barcelona. Transfer se na kraju nije realizovao (Foto: EPA)

Na kraju ga je sudbina odvela u Real Madrid

Godina je 2008. i na naslovnici poznatog lista je Karim Benzema - Riječi i danas odjekuju

M. Šljivak

Karim Benzema (35) svjetsku je slavu stekao nastupajući za Real Madrid i s kraljevskim klubom iz Madrida osvojio je apsolutno sve što je mogao. Ipak, neposredno pred dolazak na Santiago Bernabeu francuski napadač je govorio kako bi jednog dana volio zaigrati za Barcelonu.

Karim Benzema je apsolutna legenda Real Madrida. Francuz je u klub stigao 2009. godine iz Lyona i već 14 godina je član jednog od najvećih klubova svijeta.

Benzema je s Kraljevima uspio osvojiti apsolutno sve što je mogao. Kruna na veliku karijeru je proglašenje najboljim igračem svijeta za prošlu sezonu i tako je zaokružio sve velike uspjehe koje je postigao s Real Madridom.

Međutim, Benzema je prije 15 godina u intervjuu za Mundo Deportivo izrazio veliku želju da jednog dana obuče dres Barcelone. Katalonci su se povezivali s tada 20-godišnjim napadačem i ugledni list je napravio intervju s njim.

Hvalio je tada Benzema Barcelonu. To bi naravno svako učinio pred prvi veliki transfer kojeg je tek trebao napraviti i na naslovnici Mundo Deportiva je bio udarna vijest.

"Benzema je 'cule'", pisalo je na naslovnoj strani katalonskog lista iz 2008. godine uz riječi tada mladog francuskog fudbalera.

Oglasi

"Volio bih jednog dana zaigrati za Barcelonu. Izuzetno mi je drago što se jedan takav tim interesuje za mene", poručio je tada Benzema.

Naslovica Mundo Deportiva od 9. februara 2008. godine, a u glavnoj ulozi je tada 20-godišnji Karim Benzema

Barca ipak nije uspjela da dovede Karima u svoje redove. Rukovodstvo Real Madrid aje bilo mnogo brže i dovelo je Benzemu za cifru od 35 miliona eura.

Francuz je na kraju u Madridu postao ikona. Uzeo je sve moguće trofeje, postao je jedan od najboljih igrača kluba svih vremena i zauvijek će se pamtiti ono što je uradio za klub.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Danas 35-godišnji Benzema skupio je ukupno 625 nastupa za Kraljeve i postigao je 336 pogodaka i njegovo ime će ostati zlatnim slovima upisano u historiju ovog kluba kojem je donio mnogo radosti.

S Realom je legendarni napadač uzeo ukupno 24 trofeja, od čega je čak pet trofeja Lige prvaka, a tu su i četiri prvenstva Španije i mnogi drugi pehari u takmičenjima gdje je Real nastupao.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Galacticosi
Igračima nije bitno više za koga igraje samo da je dobar keš
4 0
Adrian
I Iniesta je navijo za Real pa.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi