Ancelotti: Kao dijete sam navijao za Inter, Ibrahimović je jackpot

Najavio veliki derbi

Ancelotti: Kao dijete sam navijao za Inter, Ibrahimović je jackpot

E. Škorić

Italijanski stručnjak Carlo Ancelotti dao je intervju za La Gazzetta dello Sport u najavi velikog milanskog derbija.

Inter i Milan igraju sutra od 18 sati, a Ancelotti je otkrio da je kao dijete navijao za Inter.

"Kao dijete sam bio Interista jer me očarao tim Helenija Herrere. Dali su mi dres Sandra Mazzole, u to vrijeme su te stvari bila rijetkost. Međutim, Milan je obilježio moj život - prvo kao igrača, a zatim i trenera", rekao je Ancelotti.

Ancelotti je zadovoljan kako trenutno izgleda Milan.

“Milanu ide dobro. Pioli i Maldini odradili su izniman posao u posljednjih šest mjeseci. Nikad nisam ni sumnjao u Maldinije osobine kao nogometnog direktora. Kad ste dobra osoba, ne možete raditi pogrešne stvari. Iskustvo je važno, ali ono se stiče na prvo liniji borilišta".

Pohvale i za Zlatana Ibrahimovića, koji predvodi Milan u 38. godini.

"Ibra je Ibra. Kad nađete nogometaša poput njega, dobili ste jackpot. Motivacija i ponos uvijek su bili njegova snaga, Ibra je nevjerovatan profesionalac".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ancelotti također ističe da je i Inter dobar s Antonijom Conteom.

"Inter je ojačao momčad na ljeto i mogu da sruše hegemoniju Juventusa. Sve u svemu, mislim da nas čeka najneizvjesnija sezona posljednje decenije. Antonio Conte je izuzetan trener i profesionalac. Ponekad razgovaramo telefonom i žestoko želi da proširi svoju nogometnu kulturu. Takvi poput njega ekipu natjeraju na pobjede".

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Panjevi7
Šampion,gospodin Anćeloti!
4 0
Mele
Prezivio Chelsea, pa Psg, Real. Bayern. zasluzuje veci tim da vodi, ali mozda iznenadi ove sezone , Everton je dosta ojacao, ako izdrze trku jos dugo. Sa Milanom je osvojio skoro sve..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi