The Athletic: Trojica igrača Reala žele odlazak Ancelottija i to više ne kriju
Ancelotti ne žuri, ima još vremena da donese konačnu odluku (Foto: EPA)

Jasno je i zašto

The Athletic: Trojica igrača Reala žele odlazak Ancelottija i to više ne kriju

Edmir Škorić

Još uvijek nije poznata sudbina Carla Ancelottija, pošto se povezuje sa reprezentacijom Brazila, dok se pak ne isključuje niti mogućnost da nastavi svoj posao u Real Madridu.

Carlo Ancelotti je proteklih dana govorio da će čekati do kraja, o tome da ima dovoljno vremena za odluku i o posebnoj naklonosti prema Real Madridu, iako ga u Brazilskom fudbalskom savezu spremno čekaju nakon što se završi sezona.

Ugledni The Athletic ističe da postoje tri igrača Reala koji žele Italijana na novoj destinaciji za 2024. godinu, ali njihova imena se drže u tajnosti. Pretpostavlja se da je riječ o Brazilcima, koji bi voljeli da ih Ancelotti vodi u reprezentaciji i da zajedno pokušaju da osvoje Svjetsko prvenstvo 2026. godine.

Vinicius, Rodrygo Goes i Eder Militao smatraju se igračima koji, za razliku od ostalih, jedva čekaju da Ancelotti napusti Real jer bi to značilo da će preuzeti njihov nacionalni tim. Osim toga, neće biti na gubitku sve i da se to ne dogodi i da Ancelotti ostane na kormilu Kraljeva.

Brazil od 2002. godine čeka na titulu svjteskog prvaka, sada ima sjajnu generaciju igrača koja bi mogla konačno da se popne na svjetski tron.

Oglasi

U Kataru je Brazil razočarao, no spremat će se za 2026. godinu, ali u Brazilskom fudbalskom savezu svjesni su da uz fantastične igrače trebaju trenera koji je spreman da marljivo radi sa selekcijom i da je spremi za ono što slijedi.

Ancelotti koji ima 64 godine trenutno je u drugom mandatu na klupi Reala, s kojim je osvojio naslov prvaka Španije i dva trofeja Lige prvaka.

Kako prenosio Calciomercato, Ancelotti će na kraju sezone imati sastanak sa čelnicima kluba iz Madrida kako bi razgovarali o produžetku ugovora, iako se ne tako davno već uveliko pisalo da će ga od ljeta naslijediti mladi Španac Xabi Alonso, bivši igrač Reala koji fantastično vodi Bayer Leverkusen ove sezone.

Ima podršku uprave Reala

Ancelotti za sada ima punu podršku čelnika Reala, što ni ne čudi jer ipak njegova ekipa igra jako dobro i trenutno je opet na vrhu La Lige, dok je u Ligi prvaka na maksimalnom učinku od pet pobjeda.

Ancelotti je u bogatoj trenerskoj karijeri imao priliku da trenira velikane kao što su Real Madrid, minhenski Bayern, PSG, Chelsea, Milan, Juventus, a bio je još trener Evertona, Napolija, Parme i Reggiane u kojoj je počeo samostalno trenersku karijeru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Čak četiri puta je osvajao Ligu prvaka, po dva puta sa Realom i Milanom. Na klupama tih timova dobio je priznanja za najboljeg trenera na svijetu, 2006. i 2014. godine.

S Bayernom ima naslov prvaka Njemačke, sa PSG-om je bio prvak Francuske, sa Chelseajem prvak Engleske, a sa Milanom Italije. Ima još nekoliko "manje važnih" trofeja i s pravom se smatra jednim od najboljih fudbalskih trenera.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi