Ove sunčane naočare umalo su koštale Real Madrid 120 miliona eura
Foto - Eduardo Camavinga / Instagram)

Camavinga izazvao haos

Ove sunčane naočare umalo su koštale Real Madrid 120 miliona eura

Midhat Šljivak

Francuski veznjak Eduardo Camavinga umalo je skupo koštao Real Madrid. Razlog su fotografije koje je objavio i na kojima on sa saigračima pozira u sunčanim naočarima.

Real Madrid je hitno reagovao i primorao je francuskog veznjaka Eduarda Camavingu da s društvenih mreža izbriše fotografije na kojima Francuz pozira sa saigračima koji nose njegove sunčane naočare.

Razlog što je Real hitno reagovao je činjenica da Camavinga ima ugovor s Nikeom i da su naočare koje je podijelio saigračima od ovog proizvođača, dok je klub i većina fudbalera povezan s Adidasom.

Svlačionica Kraljeva je sva u 'Adidasu'. Klub dobija 120 miliona eura godišnje od njemačkog proizvođača sportske opreme i Camavinga ih je umalo skupo koštao.

Prema ugovoru, igrači ne smiju promovisati rivalske brendove u svlačionici, ali Camavinga to nije znao ili nije želio znati, pa je napravio ozbiljan problem.

Oglasi

Eduardo Camavinga je došao sa 'zabranjenim' naočarama (Foto: Instagram)

Na kraju je rukovodstvo kraljevskog kluba spriječilo pravu katastrofu. Reakcija Adidasa sigurno bi bila žestoka, pa je najbezbolniji način bio da Camavinga izbriše sve fotografije iz svlačionice.

On je to i učinio. Ostale su samo fotografije na kojima nema Adidasa, ali Camavinga je napravio veliki previd u ovom slučaju.

Camavinga još barem mjesec i po van terena zbog povrede

Eduardo Camavinga bit će barem još mjesec i po dana van terena zbog povrede koljena.

Mladi francuski fudbaler krenuo je jako dobro u ovu sezonu. Igrao je odlično, bio je standardan član ekipe Carla Ancelottija i nastupio je u 17 utakmica.

Međutim, potom je došlo do povrede koljena. Jedan je u nizu fudbalera kraljevskog kluba koji su zadobili povrede i njegov povratak se očekuje tek sredinom januara.

Kako ne može igrati 21-godišnjak se maksimalno posvetio vlastitim biznisima koje vodi. On je odavno u svijetu mode, a sada reklamira i brend Nike.

Uspio je s njima uvući i nemir u svlačionicu Real Madrid. Sreća pa su Kraljevi hitno reagovali inače je mogao nastati ozbiljan finansijski problem.

Camavinga je član Real Madrida od ljeta 2021. godine. Stigao je iz Rennesa u transferu vrijednom 31 milion eura.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE