Ancelotti napravio čak sedam promjena u sastavu, rijetki su "preživjeli"

Za duel s Getafeom

Ancelotti napravio čak sedam promjena u sastavu, rijetki su "preživjeli"

Edmir Škorić

Real Madrid u okviru 20. kola gostuje Getafeu, a duel se igra s početkom u 21 sat. Naravno, Real se bori za titulu i nada se cijelom plijenu protiv manjeg gradskog rivala.

Real Madrid je trenutno drugi na tabeli sa 54 boda, dok vodeća Girona ima bod više, s tim da Katalonci imaju i utakmicu više.

Madriđanima je ova utakmica jako važna, pobjeda je imperativ, a u dobroj su formi i svi to priželjkuju. Trener Carlo Ancelotti je napravio čak sedam promjena u odnosu na prošlu utakmicu, a stater je i Luka Modrić.

Lunin je ostao na golu, a najveće iznenađenje je u napadu gdje će s Viniciusom zaigrati Joselu. Jude Bellingham je nakon odrađene suspenzije očekivano ponovo u timu. Ancelotti je promijenio kompletan vezni red, a uz Engleza i Hrvata igrat će Valverde i Tchouameni. To znači da Kroos, Camavinga i Brahim ostaju na klupi.

Mendy se vratio u prvih 11, Lucas Vasquez je izbacio Carvajala, a Rudiger i Nacho igrat će na pozicijama stopera.

Oglasi

Ancelotti često rotira, a najviše je bilo pitanje hoće li Modrić biti u prvih 11 ili će ostati na klupi, no Italijan mu je odlučio dati šansu od početka.

On se i danas suočava sa problemima jer i dalje nema povrijeđenih Courtoisa, Alabe i Militaa, koji su odavno van stroja. Na klupi će biti: Kepa, Fran González; Carvajal, Fran García, Camavinga, Kroos, Ceballos, Güler, Brahim i Rodrygo.

Getafe u sastavu: Soria, Djene, Gaston, Milla, Domingos, Greenwood, Alderete, Carmona, Mayoral, Maksimović i Damian.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi