Čini se da je De Jong već prežaljen jer je Barcelona pronašla odličnu zamjenu za njega

Žele Solera iz Valencije

Čini se da je De Jong već prežaljen jer je Barcelona pronašla odličnu zamjenu za njega

Endin Čaušević

Španski mediji objavili su prije par dana da Barcelona ima namjeru prodati Frenkieja de Jonga ovog ljeta.

De Jong je stigao kao veliko pojačanje u Barcelonu iz Ajaxa prije tri godine za 75 miliona eura, ali prema mišljenju mnogih nije baš opravdao očekivanja u dresu katalonskog kluba.

Iako je ove sezone standardan u Barceloni mnogi su iznenađeni informacijama da ga klub želi prodati. Navodno, veliki interes pokazao je Manchester United koji je već u kontaktu s čelnicima Barcelone.

De Jong bi u United mogao otići za 80 miliona eura što bi bio jako dobar posao za Barcu. Klub je primoran prodati jednog "kapitalca" zbog finanskijske krize i čini se da će to biti zaista nizozemski veznjak.

Da se o prodaji De Jonga ozbiljno razmišlja najbolje pokazuju i nove špekulacije. Naime, Mundo Deportivo je objavio da je Barca već pronašla zamjenu za De Jonga.

Riječ je o Carlosu Soleru koji je na meti Katalonaca i na ljeto bi mogao doći iz Valencije za oko 30 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Soler sa Šišmišima ima ugovor do ljeta 2023. godine i odbio je mogućnost da isti produži. Zbog toga bi Valencia mogla biti primorana da ga prodaju na ljeto jer neće sigurno dopustiti da za godinu dana klub napusti bez obeštećenja.

Ovaj 25-godišnji veznjak je ponikao u Valenciji, a ove sezone je odigrao 36 utakmica u svim takmičenjima, te je zabio 12 golova i upisao pet asistencija što je jako dobar učinak za jednog veznjaka.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Slažu ekipu za sredinu tabele
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi