Finalni obračun Galate i Fenera: U Istanbul stigla pojačanja iz Premiershipa!
Foto - EPA

Galata ništa ne prepušta slučaju

Finalni obračun Galate i Fenera: U Istanbul stigla pojačanja iz Premiershipa!

Midhat Šljivak

Fenerbahče i Galatasaray ove sezone vode veliku borbu za titulu prvaka Turske. Oba tima u svoje redove su doveli poznata imena svjetskog fudbala, ali obračun na tržištu nije gotov jer je aktuelni prvak Galatasaray danas dobio dva velika pojačanja iz engleske Premier lige.

Galatasaray u ostatak sezone u turskoj Super ligi ulazi znatno jači. Od danas su članovi istanbulskog tima brazilski napadač Carlos Vinicius i desni bek iz Obale Slonovače Serge Aurier.

Oba fudbalera su itekako dobro poznata u svijetu fudbala. Serge Aurier je nekada važio i za jednog od najboljih bekova svijeta i 31-godišnjak iza sebe ima ogromno iskustvo.

U redove Galatasaraya stiže iz Nottingham Foresta, a ranije je ovaj iskusni defanzivac nastupao za Lens, Toulouse, PSG, Tottenham i Villarreal.

Brazilac Carlos Vinicius pojačat će napad turskog prvaka. Ovaj 28-godišnjak stiže iz Fulhama gdje nije bio prvi izbor od dolaska u klub 2022. godine.

Oglasi

Ispred njega je ove sezone bio Raul Jimenez, klub je jučer doveo i Armanda Broju iz Chelseaja, pa se Viniciusu otvorila mogućnost da ode na posudbu u Galatu.

To je odlučio iskoristiti i 190 centimetara visoki napadač će pojačati ionako veoma jak napad turskog velikana.

Carlos Vinicius je prije Fulhama nastupao za PSV, Tottenham, Benficu, Monaco i Napoli i sigurno će predstavljati pojačanje za svoj novi tim.

Fenerbahče doveo također velika imena

I Fenerbahče je ove zime angažovao velika imena iz svijeta fudbala.

Odbrana je ta koju je silno ovaj tim želio pojačati. U tome su uspjeli jer su članovi tima postali Leonardo Bonucci i Caglar Soyuncu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Pored njih član ovog istanbulskog velikana postao je i reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić. Moguće je da će u narednim danima biti još pojačanja i sezona u Turskoj nikad nije bila ovako zanimljiva.

Galata i Fenerbahče su nakon 23 odigrane utakmice u Super ligi izjednačeni na vrhu tabele sa po 60 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti