Fudbaler Galate je na bezobrazan način želio da sve prevari, reakcija trenera još više šokirala

Nema čime se ne služe

Fudbaler Galate je na bezobrazan način želio da sve prevari, reakcija trenera još više šokirala

Haris Zilić

Fudbaleri Galatasaraya ostali su izjednačeni u vrhu Superlige Turske s ekipom Fenerbahce i sada oba tima nakon 23 odigrane utakmice imaju po 60 bodova i do kraja nas očekuje paklena borba za titulu.

U 23. kolu Galata je dosta visila protiv ekipe iz donjeg doma, Gaziantepa. Galatasaray se nakraju izvukla izvukla protiv gostiju nakon preokreta i slavili su rezultatom 2:1

Gosti vodili 0:1 pogotkom Kizildaga iz 29. minute, a vodstvo su imali sve do 72. minute.

U 72. minuti Zaha pogađa za 1:1, a trijumf Galati fonosi Yilmaz golom u 90. minuti susreta.

Međutim u finišu utakmice kada je Galata ganjala rezultat desio se sramotan potez jednog od fudbalera istanbulskog tima.

Oglasi

Na sramotan i providan način želio je izboriti penal. Ušao je u šesanesterac vratio loptu za saigrača i nakon toga samo pao preko igrača Gazaintepa koji je već ležao na podu jer je pokušao prethodno uklizati i blokirati eventualni udarac.

Da stvar bude komičnija trener Buruk je žestoko protestovao tako da je više nego očigledno da se svim i svačim služe u Turskoj da dođu do cilja.

Sudija Kardesler je u ovoj situaciji bio pribran, sve se dešavalo ispred njega i samo je odmahnuo rukom. Naravno, nije bilo potrebe ni za gledanje u VAR sobi, jer je situacija bila i više nego providna.

Šta se tačno dogodilo možete pogledati OVDJE.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Turska Superlig, 23. kolo:

Galatasaray - Gaziantep 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti