Čarobna asistencija Quaresme, Portugal bolji od Italije

Prijateljska utakmica

Čarobna asistencija Quaresme, Portugal bolji od Italije

E. Škorić

Portugal je u Ženevi savladao Italiju s 1:0 u prijateljskom susretu.

Iako bez Cristisana Ronalda, Portugalci su uspjeli da odole Talijanima i da ostvare pobjedu u meču prijateljskog karaktera.

Ni Italija, doduše, nije bila kopletna, falilo je s obje strane nekoliko igrača, no svakako je Ronaldov izostanak vrijedan da ga posebno spomenemo.

Jedini gol na susretu postigao je Eder u 52. minuti. Nije mu bilo teško zabiti nakon fantastične asistencije Ricarda Quaresme.

Italijani su u prvom dijelu prijetili preko Pirla iz slobodnjaka, Bertolaccija i El Shaarawyja, no Beto je dobro odbranio. Italijani su i u nastavku dominirali, imali su preko Bonuccija dobru šansu prije nego je Eder pogodio za vodstvo Portugala.

Candreva na jednoj, Quaresma je prijetio na drugoj strani nakon gola, no Ederov pogodak nakon ubačaja Quaresme ispostavio se konačnim.

Prijateljska utakmica:
Italija - Portugal 0:1 (Eder 52)

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:


0-1 Éder Goal, Quaresma Fantastic Assist... by zidanekrisz

ee0AHTB9l3V

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.