Čarolije Felipea Andersona za pobjedu West Hama u Southamptonu
Čekićari su ovom pobjedom došli do devetog mjesta na tabeli, dok je Southampton trenutno na 16. mjestu

Brazilac majstorijama riješio utakmicu

Čarolije Felipea Andersona za pobjedu West Hama u Southamptonu

M. Šljivak

West Ham je u posljednjem duelu 19. kola engleske Premier lige savladao na St. Mary stadionu domaću ekipu Southamptona rezultatom 1:2.

Nakon što je prvo poluvrijeme okončano bez golova u nastavku je domaći tim prvi došao do gola. Igrao se 50. minuti kada Redmond pogađa mrežu Čekićara za prednost od 1:0.

Međutim, na scenu tada stupa fantastični Brazilac Felipe Anderson. Fudbaler West Hama je prvo u 53. minuti prekrasno pogodio za 1:1, da bi šest minuta kasnije završio sjajnu akciju za preokret i vodstvo Čekićara od 1:2.

Nakon toga mreže su mirovale, ali je šansi itekako bilo. Na obje strane je viđeno nekoliko zaista dobrih pokušaja, ali je do kraja ostalo 1:2 za West Ham.

Londonski tim tako se vratio na pobjedničke staze nakon što im je Watford tokom vikenda pokvario seriju pobjeda, dok je ovo Ralphu Hasenhuttlu prvi poraz na klupi Southamptona od preuzimanja kluba.

Premier liga, 19. kolo:

Southampton - West Ham 1:2

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi