Edin Džeko ponovo meta Čekićara: West Ham čeka pomoć Chelseaja da dovede bh. napadača
Bh. dijamant je donio dosta radosti navijačima Rome otkako je stigao iz Manchester Cityja. Postigao je 80 golova u 150 utakmica za Vučicu (Foto: EPA)

Roma traži novog napadača?

Edin Džeko ponovo meta Čekićara: West Ham čeka pomoć Chelseaja da dovede bh. napadača

M. Šljivak

Londonski West Ham ponovo želi angažovati reprezentativca Bosne i Hercegovine Edina Džeku.

Prema navodima italijanskih medija, menadžer Čekićara Manuel Pellegirni silno želi angažovati Džeku, a za to će im biti potrebna pomoć londonskog Chelseaja.

Roma je zainteresovana za belgijskog napdača Michyja Batshuayija koji je igrač Chelseaja na posudbi u Valenciji. Spremna je Vučica da ga otkupi od Plavaca, a ako Belgijanac stigne na Olimpico, Džeko bi mogao napustiti tim.

Dosta toga dakle zavisi i od tima sa Stamford Bridgea jer bi Edin, prema italijanskim medijima, imao manje prostora za igru ako ovaj fudbaler obuče dres Rome tokom januara

Navodno je Roma spremna da pusti kapitena reprezentacije BiH. Žele napraviti promjene u napadačkom redu tima, a pored Edina klub će vjerovatno napustiti i Patrik Schick, koji je jako blizu posudbe u Sampdoriju.

Marko Arnautović je bitan faktor u transferu

West Ham već mjesecima unazad pokušava privoliti Romu da pristane na transfer Džeke. Međutim, rukovodstvo rimskog tima je takve ponude dosad odbijalo, ali januar bi mogao donijeti veliki preokret.

Ono što je sasvim jasno je to da Roma traži napadača u narednom prelaznom roku. Michy Batshuayi je prva opcija za napad, ali ako se ne dogovore sa Chelseajem na Olimpicu bi mogao završiti Marko Arnautović.

Dobar prijatelj Edina Džeke je austrijski napadač i upravo bi s njim na kraju mogao zamijeniti tim, ali za sada su ovo sve nagađanja i ništa apsolutno nije ni blizu realizacije. Marko Arnautović je spreman za novi korak u karijeri i lako se može desiti da završi u Rimu već za nekoliko dana.

Džeko je proteklih mjeseci često najavljivao ostanak u Romi. On i porodica su zadovoljni životom u glavnom gradu Italije i zaista je teško vjerovati da se u posljednje vrijeme nešto promijenilo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, klub će imati posljednju riječ. Edin sasvim sigurno nema namjeru da sjedi na klupi, pa će biti borbe za poziciju prvog napadača ili će na kraju ipak doći do transfera reprezentativca naše zemlje.

Džeko je već dvije sedmice van terena zbog povrede, a ove sezone je zabio samo dva gola u Seriji A.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Raikkonen
Znam da je Edinova porodica sretna u Rimu ali čini mi se kakvo je hinjsko rukovodstvo Rome možda i digne sidro put Londona. Moje mišljenje što ne znači da sam u pravu da bi se Džeko opet dobro snašao u enleskoj PL. Ali eto vidjet ćemo šta će nas kapiten odlučiti ali u svakom slučaju puno sreće u odluci i samo da te zdravlje posluži možeš ti Džeks još 2.5 dinego odigrati na visokom nivou. Sretno Edine
29 0
epa
Pa pelegrini sto ne dovedes onog Bountya (Wilfried Bony) sto si ga doveo kako bih "otjerao" Dzeku...
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi