Iz Juventusa mogu otići apsolutno svi osim Massimiliana Allegrija!
Massimiliano Allegri jednostavno je neuništiv i ostaje na klupi Juventusa (Foto: EPA)

Navijači se hvataju za glavu

Iz Juventusa mogu otići apsolutno svi osim Massimiliana Allegrija!

M. Šljivak

Massimiliano Allegri ostaje na klupi Juventusa i u narednoj sezoni. Ovu odluku je donijelo rukovodstvo torinskog velikana koje smatra da 55-godišnji stručnjak zaslužuje predvoditi Staru damu i u budućnosti.

Massimiliano Allegri će i naredne sezone s klupe predvoditi Juventus. Iako navijači torinskog kluba silno žele njegov odlazak, rukovodstvo kluba ima veliko povjerenje u ovog stručnjaka i želi ga zadržati na klupi svog tima.

Allegri će tako nastaviti s radom u torinskom gigantu. Navijači će sigurno biti bijesni zbog ovakve odluke jer već mjesecima traže njegov odlazak zbog očajne igre, ali nažalost, oni se ništa ne pitaju.

"Nažalost, ovo je za nas veoma teška sezona. Nije rođen onaj koji sve zna. Mi se moramo fokusirati na Seriju A gdje želimo završiti na drugom mjestu", rekao je Allegri nakon ispadanja iz Evropske lige.

Iskusnom treneru ovo je drugi mandat na klupi Bianconera. Na klupu je sjeo u julu 2021. godine, no Juventusu nije donio previše i igra tima je iz sezone u sezonu sve slabija.

Ipak, čelnici kluba su nečim zadovoljni. U Allegriju vide budućnost kluba i on će i dalje predvoditi Staru damu na putu da povratka na vrh italijanskog fudbala.

Oglasi

Očigledno je da iz Torina mogu otići apsolutno svi osim trenera jer Massimiliano Allegri izgleda nedodriljivo u ovom trenutku.

Mnogi vjeruju da je problem u eventualnoj odšteti i da Juventus jednostavno ne može priuštiti raskid saradnje s ovim trenerom. On zarađuje sedam miliona eura godišnje, a ima ugovor do ljeta 2025. godine.

To bi značilo da bi mu morali isplatiti kompletan ugovor ukoliko mu uruče otkaz. Trenutne finansije to klubu ne dozvoljavaju, pa su ga očigledno prinuuđeni trpiti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na kraju svakako najviše ispaštaju navijači. Nisu oni previše sretni zbog ovakvog razvoja situacije, žele promjene, no one gotovo sigurno ovog ljeta neće doći.

Prethodno je Allegri vodio Juve od 2014. do 2019. godine. To su bili dani apsolutne dominacije u prvenstvu Italije, dva puta se igralo finale Lige prvaka, koje međutim nisu uspjeli osvojiti.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vence
Sa kakvim igracima i kroz koje turbulencije je ove godine klub prolazio ovi su rezultati vrh vrhova i i htio to neko priznati ili ne izvukao je msksimum iz ekipe, sigurno. Tri igraca koja su trebali biti nosioci, svi zajedno, ove sezone, nisu sakupili 25 - 30 utakmica, a tu mislim na Pogbu, Chiesu i Di Mariu. Mislim da nijedan drugi trener ne bi bolji rezultat ostvario
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi