Cassano jučer hvalio Džeku, a danas isprozivao posebnog: "Sramotno je to što radi"
Cassano se davno penzionisao, ali svakodnevno prati nogometna dešavanja, a često uputi kritike na račun igrača ili trenera

Mourinho na meti legende

Cassano jučer hvalio Džeku, a danas isprozivao posebnog: "Sramotno je to što radi"

Edmir Škorić

Legendarni italijanski napadač Antonio Cassano bio je vrlo kritičan prema Joseu Mourinhu, treneru Rome koji je nedavno svog jednog igrača nazvao izdajicom. Ispostavilo se da je riječ o Nizozemcu Ricku Karsdorpu.

Nakon gostovanja kod Sassuola, Mourinho je bio ljut kao ris, te je odmah protjerao jednog od igrača iz ekipe.

"Jedan igrač nije bio korektan, nije se ponašao profesionalno. Izdao je ekipu. Rekao sam mu to u svlačionici i poručio da u januaru može tražiti novi klub", poručio je Mourinho.

"Neću vam reći ko je, rekao sam to već u svlačionici. Poslije utakmica ne pričam previše sa igračima. Koristio sam 16 igrača, svidio mi se pristup njih 15."

Karsdorp je definitivno igrač kojeg je Jose prozvao, a Nizozemac je odmah napustio s porodicom Rim i on će u januaru imati novi klub. Špekuliše se da ga želi Juventus.

Antonio Cassano, koji je i sam svojevremeno nosio dres Rome, ljut je zbog takvog ponašanja portugalskog trenera, pa mu je odgovorio putem medija:

Oglasi

"Mourinho mora učiniti samo jednu stvar, razgovarati o tome šta ekipa radi", izjavio je Cassano u emisiji 'Minuto 90' nakon Portugalčevih komentara.

“On nikad ne govori zbog čega ekipa ne igra dobro, uvijek je neko drugi kriv. On je trener i već godinu i po dana ne radi ništa. Ono što je Mourinho napravio u 'slučaju Karsdorp' je neplemenito i to što radi je sramotno", poručuje Cassano.

"Ne možete govoriti tako grozne stvari o tipu koji sada ne može izaći ni na doručak", dodao je Cassano, koji je jučer imao riječi hvale za Edina Džeku.

"Džeko je šampion. Rijetko to kažem, uvijek je zabijao, pobjeđivao je gdje god je stigao. U samom svjetskom vrhu tu su Benzema, Lewandoski, Aguero, tu je i on. On je kompletan igrač, može sve. Može igrati sam ili sa svima u napadu, centralno ili široko", rekao je Cassano, pa je dodao da bi direktor Intera Beppe Marotta morao da što prije sredi novi ugovor za Bosanca.

"Marotta mora otići kući i sklopiti mu ugovor. Džeko mora da ostane u Interu i tačka".

Cassano je igrao u Bariju, Romi, Real Madridu, Sampdoriji, Milanu, Interu, Parmi i Veroni. Od 2017. godine nije aktivan, ali konstantno je tu prisutan u medijima da hvali i kritikuje i ovo nije prvi put da priča o Džeki.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Lukaku ili Džeko. Sviđa mi se Džeko više. Ostali mogu postići tri gola po utakmici, ali mi se ne sviđaju. Dopadaju mi se i napadači poput Benzeme i Lewandowskog", dodao je Cassano.

Ovome još na kraju dodajmo da je Mourinho danas saznao kaznu za crveni karton u meču protiv Torina (1:1). Suspendovan je na dvije utakmice, ali kaznu će odslužiti tek nakon Svjetskog prvenstva, kada se nastave klupska takmičenja.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

anga
Haj sto je meni, al sto je ovom Casanu dosadno i zivotu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi