Igrača Rome ispred kuće čekali bijesni navijači, on s porodicom hitno napustio Rim
Ricka Karsdorpa je Jose Mourinho odlučio otjerati zbog "izdaje saigrača", a navijači su ga pokušali pronaći i fizički se s njim obračunati

Nizozemac se više neće vraćati

Igrača Rome ispred kuće čekali bijesni navijači, on s porodicom hitno napustio Rim

E. Škorić

Rick Karsdorp je imao jako teške dane u Rimu. Nakon teških riječi trenera Josea Mourinha, dio navijača svoj bijes usmjerio je upravo na Nizozemca.

Nakon razočaravajućeg remija protiv Sassuola, Mourinho je vrlo žestoko govorio o jednom od svojih igrača. Prema riječima Portugalca, on je svojim neprofesionalnim odnosom izdao svoje saigrače. Ubrzo je postalo očito da je mislio na Karsdorpa.

"Jedan igrač nije bio korektan, nije se ponašao profesionalno. Izdao je ekipu. Rekao sam mu to u svlačionici i poručio da u januaru može tražiti novi klub", poručio je Mourinho.

Bivši direktor Walter Sabatini odgovorio je da je Mourinho u svojim riječima otišao predaleko. "Mislim da Karsdorp sada ne može napustiti kuću", rekao je Sabatini. U tome je Sabatini bio u pravu, prenose mediji u Italiji.

Prema Corriere dello Sport, Karsdorpa su u petak u njegovoj kući dočekali bijesni navijači Rome. Za Nizozemca situacija postaje sve teža. Desni bek sa 122 nastupa za Romu i dalje ima ugovor s Vučicom do sredine 2025. godine.

Kardsorp je završio s Romom iako ima ugovor još dvije godine, a Juventus će ga pokušati dovesti već u januaru

Karsdorp je zabrinut, no srećom nije bilo fizičkog napada od strane grupe huligana koji su ga čekali ispred kuće.

Oglasi

Na kraju je nogometaš s porodicom napustio Rim i nije trenutno poznato gdje je odselio, ali očito više neće stanovati u prijestolnici Italije.

Pojavila se vijest da je Juventus odmah krenuo u akciju i želi ga dovesti kod sebe, što nije isključeno da se dogodi već u januaru, ali naravno Stara dama mora Vučici da plati određeno obeštećenje.

Otpisani Karsdorp nije bio u timu za duel Rome i Torina koji je malo prije završen rezultatom 1:1.

Potražite više informacija na temu Serie A:

On će sada na višemjesečni odmor, pošto slijedi Svjetsko prvenstvo, a selektor Louis van Gaal nije ga pozvao u Katar.

Upisao je ukupno samo tri nastupa za seniore Nizozemske, a 27-godišnjak je prije Rome tri godine nastupao za Feyenoord u kojem je praktično i ponikao.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zulfikar
Murinjo je obicni šarlatan koji nije ni svjestan sta je mogao prouzrokovati. Sta bi bilo da je situacija eskalirala i da je se prolila krv ovog igraca, kako bi diticni tada reagovao? Mislim da je cak i Lakatovic za njega gospodin.
3 0
user1644415954
Murinjo bi morao platiti odštetu zbog ne profesionalnog ponašanja.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi