Cassano ne štedi Ronalda
FOTO - EPA

Za njega nije među najboljim svih vremena

Cassano ne štedi Ronalda

Adnan Beganović

Antonio Cassano je ponovo "udario" po Cristianu Ronaldu. Ovaj put je nekadašnji talijanski napadač istakao da za njega Ronaldo nije među najboljim fudbalerima svih vremena.

Zločesti dečko talijaskog fudbala, Antonio Cassano, u posljednjih nekoliko mjeseci pažnju na sebe skreće kritikujući priznata fudbalska imena.

Na meti njegovih kritika svojevremeno su se našli mnogi fudbaleri, te jedan od najboljih trenera svih vremena Jose Mouriho, kao i talijsnki stručnjak Massimilano Allegri.

No, to nije sve, odnosno nekadašnji talijanski reprezentativac prozvao je i Cristiana Ronalda, za kojeg smatra da nije jedan od najboljih fudbalera svih vremena.

"Da li je zabio više od 800 golova? Da. Da li je osvajao naslove? Da. On je stvarno dobar igrač, ali igrati dobar fudbal je sasvim druga stvar", rekao je Cassano pa dodao:

Oglasi

"Recimo, Zidane i Iniesta nisu zabili ni polovinu njegovih golova, ali su pravi fudbalski genijalci".

Cassano je i ranije kritikovao Ronalda

Nekoliko dana uoči Svjetskog prvenstva u Kataru, talijanski napadač je kritikovao Ronalda. Usudili bismo se reći da je rijetko ko na takav način govorio o fudbalskoj ikoni iz Portugala.

"Sada želim da kažem da Ronaldo jednostavno nema hrabrost da prizna da on nije isti igrač u posljednje tri godine. Ove godine morao je otići u Sporting i nakon Svjetskog prvenstva se oprostiti.

On je problem za trenere, svoje saigrače dovodi u nevolje. On čak nije nazvao Benzemu da mu čestita na osvajanju Zlatne lopte", rekao je Cassano, te je dodao:

"On je slijepac i misli da može igrati do pedesete godine. Dragi Ronaldo, reći ću ti jednu stvar. Završi sve na veliki način nakon Svjetskog prvenstva. On misli da može igrati na visokom nivou.

Ima užasan ego, ali nije kao Messi koji može igrati uz nekoliko sjajnih igrača i opet se isticati radom. On više to ne može da podnese. Potvrdio je da uvijek sebe i svoju sebičnost čuva na prvom mjestu", završio je Cassano.

Top Komentari

Lakaka9
Jedini način da ovaj klovn bude u javnosti i dobije pažnju. Jedan je najbolji struka u istoriji Reala (i fudbala) a drugi je jedan od većih promašaja i brzo otjeran kao ker.
1 0
Lakaka9
*strijelac
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi