"Čekamo odluku Izvršnog odbora, izabrali smo stadion za jesen"

Trener VIS Simm-Baua

"Čekamo odluku Izvršnog odbora, izabrali smo stadion za jesen"

Odlukom Izvrnog odbora Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine o prekidu Prve lige Federacije i svih nižih liga koje su pod okriljem ovog saveza neke ekipe su došle na korak od promocije u viši rang. 

Jedna od tih ekipa je VIS Simm-Bau koja je bila lider u Drugoj ligi FBiH grupa Centar prije nego što je ista početkom marta prekinuta.

Klub je već poslao aplikaciju za licencu u pomenuti savez kako bi mu bilo omogućeno da igra u Prvoj ligi naredne sezone i sada se čeka odluka Izvrnog odbora.

"Aplicirali smo za dobijanje licence i još uvijek čekamo da dobijemo dokument. Čekamo zvaničnu odluku", kazao je trener pomenute ekipe Jasmin Džidić za SportSport.

Dodao je da je klub odlučio na kojem stadionu će igrati na jesen.

"U jesenjem dijelu prvenstva koristit ćemo stadion u Žepču. Uskoro kreće gradnja stadiona u Kosovi", naveo je on.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

VIS Simm-Bau je imao bod prednosti u odnosu na Borac nakon 15 odigranih kola u Drugoj ligi Centar.

Inače, osim te ekipe, aplikaciju za licencu i ulazak u Prvu ligu podnjelo je i Posušje koje je bilo lider u Drugoj ligi Jug prije prekida prvenstva.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi