Čelik remijem protiv Vlašića završio sa odigravanjem pripremnih utakmica
Zeničani su remijem protiv Vlašića završili sa pripremnim utakmicama, te ih krajem mjeseca očekuje nastavak lige u Kantonalnoj ligi ZDK

Zeničani spremni za nastavak sezone

Čelik remijem protiv Vlašića završio sa odigravanjem pripremnih utakmica

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika okončali su pripreme pred početak nastavka lige u Kantonalnoj ligi ZDK. Zeničani su prvoplasirani na tabeli bez poraza i najozbiljniji su kandidat za ulazak u viši rang.

Zeničani su sem pauze od 20-tak dana cijelo vrijeme bili u trenažnom procesu, iako se prvenstvo nastavlja tek krajem ovog mjeseca. Šef struke Pavle Skočibušić nije ništa prepuštao slučaju, tako da je održao ekipu u treningu, kako bi u drugom dijelu sezone bili još bolji.

Čelik je odigrao već pet pripremnih utakmica, a jučer im je bila i posljednja pred nastavak prvenstva. Crno-crveni su gostovali u Turbetu, gdje su odmjerili snage s NK Vlašić, koji se takmiči u rangu više nego što su Zeničani. Na kraju je bilo 2:2, poluvrijeme je okončano 0:1 za Čelik. Golove za ekipu Vlašića postigli su Baručija i Topalović, dok su strijelci za Čelik bili Čičak i Popović.

Klub s Bilinog polja u pet pripremnih mečeva ostvario je skor od dvije pobjede, dva remija i jedan poraz. Zeničani su pobijedili Bosnu iz Visokog i Orašje, remizirali su protiv Mladosti i Vlašića, dok su jedini poraz upisali protiv Krivaje.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Čelik će drugi dio sezone ući s dva gostovanja kod Novog Šehera i Proletera.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi