Robijaši skandiraju igračima i stručnom štabu: "Vi ste..."

U Zenici se uveliko slavi

Robijaši skandiraju igračima i stručnom štabu: "Vi ste..."

Edmir Škorić

NK Čelik je večeras u spektakularnoj atmosferi na stadionu Bilino polje pobijedio Klis sa 3:0 u uzvratnom meču doigravanja, pa se s ukupnih 4:1 plasirao u viši rang, odnosno Prvu ligu FBiH.

U nedjelju smo saznali nove članove Prve lige FBiH, a to su Čelik i Gornji Rahić, koji su bili uspješniji od Klisa, odnosno bugojanske Iskre u revanšima.

Posebno spektakularno bilo je u Zenici gdje je stadion bio pun kao šibica. Robijaši su priredili spektakl i navodno je oko 10.000 ljudi ispratilo Čelik u Prvu ligu.

Selim Žuna je postigao jedan gol, potom dva Emir Karalić za visoku pobjedu Čelika, dok je Klis morao da prihvati činjenicu da će i naredne godine igrati u Drugoj ligi FBiH - grupa Jug.

U toku je slavlje u Zenici, a igrači i stručni štab našli su se ispred Robijaša, koji su im skandirali: "Vi ste ponos Grada Zenice".

Oglasi

Čelik je prvi put ispao iz Premijer lige BiH 2020. godine, a s ciljem da se konsoliduje finansijski, odlučio se s vlastitim igračkim kadrom krenuti iz najnižeg ranga- Kantonalne lige Zeničko-dobojskog kantona.

Vrlo brzo došli su do Prve lige FBiH, a sada im je očito cilj i Premijer liga. Ove sezone su se proslavili u Kupu kada su izbacili Sarajevo na penale.

Čelikov račun je blokiran, no postoje naznake da će se stvari srediti. Zenica je ponovo položila ispit iz ljubavi.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Uz sve, valja napomenuti da je ovo možda bila i posljednja utakmica za dugogodišnjeg kapitena Čelika Fenana Salčinovića, koji je ispraćen nakon što je zamijenjen uz velike ovacije s tribina.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi