Uklizao da zaustavi protivnika, pa otvorenim đonom u glavu pogodio saigrača i povrijedio ga

Nevjerovatna scena s meča Celta - Almeria

Uklizao da zaustavi protivnika, pa otvorenim đonom u glavu pogodio saigrača i povrijedio ga

E. Čaušević

Celta Vigo sinoć je na svom terenu s minimalnih 1:0 pobijedila Almeriju, a utakmicu je obilježio nevjerovatan detalj iz finiša prvog dijela kada je igrač gostujućeg tima brutalnim udarcem povrijedio svog saigrača.

Celta je uspjela nekako pred svojim navijačima da dođe do pobjede, a odlučujući trenutak meča desio se u 73. minuti kada je Oscar Mingueza zabio gol za 1:0.

Desetak minuta prije toga Almeria je ostala s igračem manje jer je Bruno Langa dobio direktan crveni karton, a Celta je brojčanu prednost na terenu ekspresno iskoristila i na kraju došla do važna tri boda.

Međutim, detalj koji je obilježio ovu utakmicu desio se u samom finišu prvog poluvremena kada je trener Almerije bio primoran da napravi izmjenu zbog bizarne situacije.

Luka Romero je ostao da leži na terenu jer je dobio žestok udarac u glavu, a ponovljeni snimak je pokazao da ga je udario napravo njegov saigrač.

Oglasi

Jedan od igrača Almerije uklizao je kako bi zaustavio protivnika, ali je na kraju otvorenim đonom u glavu udario Romera koji je odmah ostao da leži na terenu.

Romeru je ukazana ljekarska pomoć, ali je bilo jasno da on neće moći da nastavi utakmicu, te je izašao iz igre i odveden je odmah na dodatne preglede.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nevjerovatan detalj i način na kojoj je Romero povrijeđen možete POGLEDATI OVDJE.

Još uvijek nije poznato koliko je teška povreda Romera i koliko će morati odsustvovati s terena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi