Sam krenuo na gol, navijači već počeli da slave, a onda se desilo neobjašnjivo!

Nestvarno šta je čovjek promašio

Sam krenuo na gol, navijači već počeli da slave, a onda se desilo neobjašnjivo!

Endin Čaušević
Teme:

Utakmica koje se igraju u Egiptu rijetko kada su u centru pažnje fudbalske javnosti, ali večeras svi pričaju o onome što se desilo na meču Ceramica Cleopatra - Pyramids, te nestvarnom promašaju.

Ceramica Cleopatra i Pyramids igrali su meč za treće mjestu egipatskog Superkupa, a nakon regularnog dijela utakmice rezultat je bio 1:1, te smo pobjednika dobili tek nakon izvođenja penala.

Igrači Ceramice uspjeli su da dođu do prednosti u 70. minuti kada je Ahmed Kendouci zabio gol za 1:0, ali samo osam minuta kasnije Mostafa Fathi pogađa za 1:1.

Pobjednika i osvajača trećeg mjesta saznali smo tek nakon penala. Više znanja i sreće imali su igrači Pyramidsa koji su slavili u penal seriji za 5:4, a tragičar za Ceramicu bio je Mohamed Tony koji je u petoj seriji promašio odlučujući penal.

Međutim, o promašenom penalu Tonyja niko ne priča zbog onoga što se desilo nekoliko minuta prije nego što je Ceramica povela sa 1:0, a tada je ovaj tim promašio nestvarnu priliku.

Oglasi

U centru pažnje nalazi se napadač Ceramice, Ahmed Rayan, koji je u 64. minuti iskoristio grešku golmana Pyramidsa i krenuo sam na prazan gol, a onda šok i nevjerica svih na stadionu.

Rayan je umjesto mreže s nekoliko metara pogodio stativu praznog gola Pyramidsa, te niko nije mogao da vjeruje da to nije bio gol za Ceramicu.

Svijet prije ovog meča nije znao ko je Ahmed Rayan, ali nakon bruke karijere večeras su ga dobro upoznali.

Nestvaran promašaj Rayana na meču Ceramice i Pyramidsa možete POGLEDATI OVDJE.

Inače, riječ je o 25-godišnjem napadaču koji je u septembru 2022. godine za pola miliona eura stigao iz El Ahlyja, te je na šest mečeva ove sezone dao dva gola.

Rayan je i ponikao u egipatskom El Ahlyju, ali imao je i kratku epizodu u Turskoj gdje je proveo šest mjeseci u Altayju i nije se previše proslavio.

Također, treba istaći da je Al Ahly osvajač egipatskog Superkupa jer je večera su finalu pobijedio Future FC sa 4:2 nakon produžetaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti