Božićno iznenađenje: Prvak države od danas nije više glavni u gradu
FOTO: Cercle Brugge/facebook

Derbi ponudio uzbuđenja, Hotić na nivou

Božićno iznenađenje: Prvak države od danas nije više glavni u gradu

Haris Zilić

U 21. kolu belgijske Jupiler league vidjeli smo veliko iznenađenje.

Gradski derbiji još jednom su pokazali da forma, kvalitet ne igraju nikakvu ulogu i da je u takvim duelima sve moguće.

Cercle Brugge je danas sa sigurnih 2:0 savladao aktuelne prvake i gradske rival Club Brugge.

Domaći su odigrali sjajan meč, posebno drugo poluvrijeme.

U 53. minuti Minague na asistenciju Davida pogađa za 1:0, a konačnih 2:0 postavlja David golom u 90. minuti, asistent je sada bio Matondo.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Ovim trijumfom Cercle je pobjegao iz donjeg dijela tabele i sada su na desetoj poziciji sa 25 bodova, dok je Club Brugge ostao drugoplasirani sa 40 bodova, šest manje od ldiera Royala, ali i utakmicom više.

Bh. fudbaler Dino Hotić odigrao je cijeli meč u dresu Cerclea u današnjem derbiju i potvrdio sjajnu formu. Hotić je glavni "krivac" za sjajne igre svog kluba u posljednje vrijeme. U 21. nastupu dodao je tri pogotka i čak sedam asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi