Bosanac sa klupe preporodio Cercle Brugge, sinoć su potvrdili sjajnu formu

Muslić krenuo u veliki izazov i za sada mu ide sjajno

Bosanac sa klupe preporodio Cercle Brugge, sinoć su potvrdili sjajnu formu

S. Mlaćo
Da trenerska promjena itekako zna da prija ekipi nije tajna.

Tako je bilo i u slučaju belgijskog Cercle Bruggea koji je jučer savladao Charleoi sa čak 4:1.

Za Cercle nastupa i bh. reprezentativac Dino Hotić koji je u sjajnoj formi, a ovaj klub sa klupe predvodi trener porijeklom iz naše zemlje Miron Muslić.

Muslić je nedavno naslijedio na klupi Cerclea Dominika Thalhammera, te je imenovan za glavnog trenera. On je do tada radio kao prvi pomoćnik navedenog stručnjaka, a  klub je preuzeo na 17. poziciji i veoma teškoj situaciji.

Nije se prepao izazova, pa u posljednjih pet utakmica upisao četiri pobjeda i jedan poraz. Postigli su 15 pogodaka, a u prvih devet kola osvojili su tek šest bodova uz samo pet postignutih pogodaka, što dovoljno govori kakav je posao napravio Muslić u kratkom periodu.

Cercle je došao na devetu poziciju i uključio se ravnopravno u borbu za Evropu.

Oglasi

12/15 😍! PASSION. 🟢⚫️ #CERCHA

Posted by Cercle Brugge on Friday, October 21, 2022

Trenutno su na 18 bodova, samo četiri od petoplasiranog St. Liege. Lider je Genk sa 34 osvojena boda, dok Antwerp ima 33.

Muslićev trenerski put počeo je u Austriji, gdje je sa svojom porodicom odselio za vrijeme rata na proljeće 1992. godine. U Austriji je igrao fudbal, ali i radio u školi, da bi kasnije vrlo brzo stekao veliku reputaciju kao trener. U Cercle Brugge je stigao iz austrijskog Rieda.

Kada je Hotić u pitanju, on je glavna karika u Muslićevom timu. Ove sezone u 14 utakmica upisao je tri pogotka i dodao jednu asistenciju.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Hat trick je upisao u pobjedi protiv Genta 4:3 kada je oduševio i po ko zna koji put potvrdio da su čelnici belgijskog kluba napravili sjajan potez kada su ga doveli iz Maribora.

Za reprezentaciju BiH Hotić je upisao četiri nastupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi