Bosanac glavni trener u belgijskoj Pro ligi

Očekuje ga novi izazov

Bosanac glavni trener u belgijskoj Pro ligi

S. Mlaćo
Nakon serije loših rezultata, u belgijskom Cercle Brugge došlo je do trenerske promjene.

Naime, klub je potvrdio kraj saradnje sa Dominikom Thalhammerom.

Za Cercle Brugge nastupa i bh. reprezentativac Dino Hotić koji se trenutno nalazi na okupljanju naše selekcije za duele Crnom Gorom i Rumunijom.

Čelnici kluba odluliki su za glavnog trenera postaviti Bosanca Mirona Muslića koji će raditi u paru sa Jimmyjem De Wulfom. On je radio kao prvi pomoćnik sada već bivšeg šefa struke.

Trenutno zauzimaju 17. mjesto i imaju samo šest osvojenih bodova u devet kola te ih očekuje pravi izazov.

Muslićev trenerski put počeo je u Austriji, gdje je sa svojom porodicom odselio za vrijeme rata na proljeće 1992. godine. U Austriji je igrao fudbal, ali i radio u školi, da bi kasnije vrlo brzo stekao veliku reputaciju kao trener.

Oglasi

Prošle sezone Cercle Brugge je bio hit, a sjajne partije pružao je upravo Hotić te dobio brojne pohvale.

O svom trenerskom putu Muslić je već ranije govorio za SportSport.ba.

"Radio sam kao pedagoški pomoćnik u školi, pri čemu sam igrao na amaterskom nivou. Tokom igračke karijere polagao sam trenerske licence i tada sam zapeo za oko vodećem čovjeku u Centru za edukaciju trenera u Austriji Thomasu Weissenböcku. On je bio i glavni trener druge ekipe Rieda, koja se takmičila u četvrtoj austrijskoj ligi i ponudio mi je mjesto pomoćnika. Tako je prije sedam godina počela moja trenerska karijera", rekao je Muslić u nedavnom razgovoru.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

U Cercle Brugge je stigao iz austrijskog Rieda.

Sada je dobio veliko povjerenje, a debi ga očekuje na gostovanju kod Genta 02.10.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti