Idol mu je Luca Toni, ali kada je vidio Džeku nije znao šta ga je snašlo: "Nikada to nisam vidio"

Veliku nadu Intera ostavio bez teksta

Idol mu je Luca Toni, ali kada je vidio Džeku nije znao šta ga je snašlo: "Nikada to nisam vidio"

Endin Čaušević

Inter je odlučio ovog ljeta osvježiti napad, a jedini koji će čini se ostati je Lautaro Martinez. Edin Džeko je proveo dvije sezone u Interu, no kakav trag je iskusni bh. napadač ostavio najbolje je pokazao Francesco Pio Esposito koji je velika nada kluba s Giuseppe Meazze.

Esposito je velika nada italijanskog fudbala i Intera gdje je ponikao i trenutno nastupa za juniorsku ekipu ovog kluba.

Ovaj 18-godišnjak u protekloj sezoni odradio je nekoliko treninga s prvim timom Intera što je za njega bilo nevjerovatno iskustvo. Imao je priliku da na djelu vidi Lautara, Džeku i Lukakua, te je pokušavao pokupiti što više "fazona" od njih.

Esposito trenutno predvodi reprezentaciju Italije na Evropskom prvenstvu za igrače do 19 godina, a pred utakmicu grupne faze protiv Portugala dao je zanimljiv intervju za italijanske medije.

Mladi napadač Intera govorio je o svojim fudbalskim idolima, treninzima koje je odradio s prvim timom, te je objasnio zbog čega je Džeko bio taj koji je na njega ostavio nevjerovatan utisak.

Oglasi

Esposito je priznao da je Luca Toni njegov idol i da bi jednog dana volio da izraste u takvog napadača i strijelca. No, pored Tonija mladi italijanski napadač izdvojio je i Džeku za kojeg je imao samo riječi hvale.

"Ko mi je idol u fudbalu? Oduvijek mi se sviđao Luca Toni. Sjećam se kada sam bio dijete volio sam ga gledati dok igra i iako sam tada bio baš mali pamtim njegove utakmice i golove kojih se i danas podsjetim na YouTubeu", kaže Esposito.

Esposito a CM: 'L'Italia Under 20 non teme nessuno. Inter che emozione!  Copio Dzeko e ho due sogni nel cassetto' | Nazionali | Calciomercato.com

Potom se osvrnuo na nekoliko treninga koje je prošle sezone odradio s prvom ekipom Intera, te je otkrio zašto je Edin Džeko ostavio tako jak utisak na njega.

"Iako sam malo trenirao s njima zaista sam vidio i naučio mnogo. To su nevjerovatno jaki napadači. Posebno mi se svidio Džeko i on je napadač kakav bih ja volio da budem jednog dana. Učestvuje u igri, sposoban je da poveže igru u ofanzivi s nekoliko dodavanja, tehnički je nevjerovatno jak i pravi je golgeter. On je veoma kompletan napadač i strijelac, oduševio me na prvom treningu jer ranije nisam vidio da je neko tako dominantan na terenu.", priča mladi Italijan.

Esposito je prošlu sezonu proveo u juniorima Intera i uspio je da zabije čak 16 golova i pokaže čelnicima kluba da na njega trebaju ozbiljnije početi računati.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, zanimljivo je da on ima i dvojicu braće koji su također fudbaleri. Salvatore Esposito koji ima 22 godine nedavno je iz SPAL-a za 3.5 miliona eura prešao u Speziju, dok Sebastiano koji ima 21 godinu također igra u Interu.

Sebastiano većinom igra na posudbama, a proteklu sezonu proveo je u Bariju i on je također napadač.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mel_Glupson
Daj druže popusti sa đekom .. i sa golim *****ma .wandom ovom onom..ubaci neku sportsku vjest
1 0
hamdi kurtes
Tako mlad igrač,a čorav kod očiju.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi