Najlošiji evropski velikan iz minule sezone prodaje čak šestoricu igrača u Saudijsku Arabiju!

Odlaze brojne zvijezde

Najlošiji evropski velikan iz minule sezone prodaje čak šestoricu igrača u Saudijsku Arabiju!

Admin Čaušević
Teme:

Ne postoji fudbalska zvijezda koju Saudijska Arabija ne želi namamiti u svoje timove. Cristiano Ronaldo bio je prvi od velikih imena koji se preselio u arapsku zemlju, a drugi su već slijedili njegov primjer, poput njegovog bivšeg saigrača iz Real Madrida Karima Benzeme.

Saudijci imaju ono što je najvažnije u modernom fudbalu - novac. Ohrabreni transferima Ronalda i Benzeme kucaju na vrata brojnih klubova i fudbalera.

Bez sumnje, faktor novca je utjecao na dvojicu osvajača Zlatne lopte da završe u klubovima iz Saudijske Arabije i iz dana u dan se pojaljuju nova imena.

Prema The Sunu, Saudijska Arabija sada je zainteresovan za dovođenje čak šestorice fudbalera Chelseaja.

S obzirom na uloženo i dobijeno Plavci su minule sezone imali najlošiji učinak od svih evropskih velikana pošto nisu završili ni u top 10 Premiershipa i mogu zaboraviti na Ligu prvaka.

Oglasi

Vlasnik Chelseaja Todd Boehly spreman je osloboditi nekolicinu igrača u nastojanju da ispoštuje financijski fair play.

Igrači koji bi potencijalno mogli napustiti Chelsea i otići u Saudijsku Arabiju su Pierre-Emerick Aubameyang, Kalidou Koulibaly, Romelu Lukaku, Hakim Ziyech, Edouard Mendy i N'Golo Kante.

Valja napomenuti da su Kanteov odlazak u Al Ittihad i Mendyjev odlazak u Al Ahli praktično potvrđeni pošto je izvor čovjek koji ne promašuje - Fabrizio Romano.

Na Stamford Bridgeu sve se vrti oko zaobilaženja ograničenja financijskog fair playa ili, tačnije, poštivanja pravila istog.

Oglasi

Zapravo, jedno od najčešće postavljanih pitanja ovih dana je kako je Chelsea mogao potrošiti više od pola milijarde eura u posljednja dva prijelazna roka, a da nije prekršaio financijski fair play.

"Ono što je Chelsea odlučio učiniti je rasporediti troškove igrača potpisivanjem vrlo dugih ugovora", rekao je financijski stručnjak Kieran Maguire za Sky Sports.

Nova pravila o financijskom fair playu ograničit će troškove klubova (uključujući naknade za transfere, plaće, bonuse i agentske provizije) na maksimalno 70% do sezone 2025/26.

Međutim, raspoređivanjem troškova na različita godine i duži perioda, pruža više fleksibilnosti i prostora za manevrisanje.

Ipak, u Chelseaju je mnogo igrača koji su višak što će Saudijci maksimalno iskoristititi i dovesti čak šest velikih evropskih zvijezda.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi