Češka bolja od Slovačke
Derbi nekadašnjih zajedničkih država završen je pobjedom Češke. Česi za tri dana igraju protiv Ukrajine za nastavak nadanja za plasman u viši rang.

Liga nacija

Češka bolja od Slovačke

S. Bošković

Fudbalska reprezentacija Češke je na gostovanju u Slovačkoj došla do svoje prve pobjede u Ligi nacija rezultatom 2:1, u grupi 1, B divizije.

Prvo poluvrijeme ovog susreta donijelo je dosta grubu igru i čak četiri žuta kartona. Po dva na obje strane. Ipak, nakon pauze Češka i Slovačka su odlučile zaigrati nešto više napadački i takva igra je donijela tri pogotka.

U 52. minuti susreta Krmencik pogađa za vodstvo Češke, no deset minuta kasnije Hamšik poravnava rezultat na 1:1. Pobjednički gol Česima donio je Schick 15 minuta prije kraja susreta. Do kraja su Slovaci pokušavali doći do boda, no rezultat je ostao nepromijenjen.

U ovoj grupi na vrhu je Ukrajina s šest bodova, Češka je s ova tri boda došla na drugo mjesto, dok su posljednji fudbaleri Slovačke s dva poraza.

Liga nacija, B divizija, grupa 1.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Slovačka - Češka 1:2 (Hamšik 62'/ Krmencik 52'. Schick 76')

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi