Češka na Škotsku u nekom petom sastavu: UEFA ne popušta, na šta će sve da liči?

Liga nacija

Češka na Škotsku u nekom petom sastavu: UEFA ne popušta, na šta će sve da liči?

E. Škorić

Češka je u petak navečer pobijedila Slovačku s 3:1 u gostima, a drugi meč u Ligi nacija treba da odigra u ponedjeljak protiv Škotske.

Zbog situacije s koronavirusom Česi su namjeravali jednostrano otkazati utakmicu jer je jedan član stručnog štaba pred Slovačku bio pozitivan, dok su Schick i Souček poslani u izolaciju.

Kako je fizioterapeut koji je bio s mnogim igračima u kontaktu zaražen koronavirusom, Češka je odlučila sve poslati u izolaciju, a protiv Škotske izvesti igrače iz domaće lige.

UEFA je poručila Češkoj da nema otkazivanja i odlaganja utakmice i da Škotska putuje već u nedjelju ujutro. Pravilo je da se meč odloži samo ako jedan tim ima manje od 13 (jedan od njih mora biti golman) spremnih i zdravih igrača.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Utakmica se igra u Olomoucu u ponedjeljak navečer i sve su prilike da bi koronavirus mogao koštati Češku bodova u duelu sa Škotskom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti