Česti otkazali utakmicu, UEFA kaže "neće moći"

Direktiva krovne kuće evropskog fudbala

Česti otkazali utakmicu, UEFA kaže "neće moći"

Reprezentacija Češke je sinoć sa 1:3 savladala selekciju Slovačke, na gostovanju.

Bio je to prvi meč Čeha u okviru Lige nacija, a drugi bi trebao biti onaj zakazan za ponedjeljak, protiv Škotske.

Međutim, Česi su odlučili jednostrano otkazati tu utakmicu zbog situacija sa koronaviursom.

Jedan član stručnog štaba je pred Slovačku bio pozitivan, dok su Schick i Soucek poslani u izolaciju. Čini se, međutim, da je došlo do novih problema sa koronavirusom u redovima češke selekcije čim se savez odlučio na ovakav potez.

Ubrzo su se javili i Škoti koji su istakli da nisu dobili nikakvu zvanično obavijest o otkazivanju utakmice, a sada se javila i UEFA.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

UEFA je jednostavno poručila da odlaganja neće biti i da bi selekcija Škotske u nedjelju trebala putovati u Češku.

Prema Covid-19 protokolu, utakmica se može odložiti na način na koji je Češka to željela učiniti samo ukoliko jedan tim ima manje od 13 (jedan od njih mora biti golman) spremnih i zdravih igrača.

Top Komentari

gallardo.la
Cuj cesti otkazali utakmicu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi