I posljednji potencijalni rival u baražu odbija igrati s Rusijom!

Česi odlučili

I posljednji potencijalni rival u baražu odbija igrati s Rusijom!

Edmir Škorić

Nakon Poljske i Švedske, mogućnost da igra protiv Rusije odbija i reprezentacija Češke.

Češki nogometni savez je na vanrednom sastanku izvršnog odbora danas donio odluku da njihova reprezentacija neće ni u kojem slučaju igrati s Rusijom u baražu za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Prvi su Poljaci donijeli odluku da ne igraju protiv Rusije, zatim Šveđani, a sada i Česi, što znači da u ovom momentu nogometna reprezentacija Rusije nema protivnika u martovskom play-offu!

Podsjećanja radi, Rusija je u Moskvi trebala da odmjer snage s Poljskom, a onda bi u slučaju pobjede finalni meč igrala protiv boljeg iz duela Švedska - Češka.

FIFA još nije donijela nikakve sankcije protiv Rusije za razliku od UEFA koja je premjestila finale Lige prvaka iz St. Petersburga u Pariz, a moguća je i suspenzija ruskih klubova iz Evrope.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Ono što je takođe jasno, ruski timovi, konkretno moskovski Spartak, ne mogu svoje domaće utakmice u Evropi igrati na ruskom tlu, pa će ovaj tim duel s Leipzigom u Evropskoj ligi igrati negdje drugdje.

I u mnogim drugim sportovima Rusi su mnogo izgubili i sve dok traje invazija na Ukrajinu, stvari će biti samo gore.

Top Komentari

fukaraslana
Svaka cast Poljskoj , Svedskoj i Ceskoj tako trebaju sve zemlje u svim sportovima
4 0
Goran86
Svaka cast. Mozda Ivaylo i Vico prihvate
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi