Četvorica bh. igrača suspendovana

Propuštaju meč protiv Gibraltara

Četvorica bh. igrača suspendovana

E. Čaušević

Bh. reprezentacija večeras je remizirala na gostovanju protiv Grčke (1:1) u meču 4. kola kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Naša reprezentacija do prednosti je stigla u 30. minuti kada je Pjanić odlično izveo slobodan udarac, a lopta se od grčkog golmana odbila u mrežu. Ipak, u samom finišu utakmice Grci su izjednačili na 1:1 golom Tzavellas.

Ovaj meč obilježilo je dosta borbe na terenu, a u finišu je nastao pravi haos nakon sukoba Sokratisa i Džeke. Bh. kapiten je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton, te neće igrati naredni meč protiv Gibraltara.

U ovom meču šest naših igrača dobilo je žute kartone, a njih trojica neće igrati u Zenici protiv Gibraltara. Baždarević osim Džeke u meču sa Gibraltarom neće moći računati na Jajala, Vranješa i Lulića koji zbog dva žuta kartona propuštaju meč.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Utakmica između Bosne i Hercegovine i Gibraltara igra se 25. marta naredne godine u Zenici.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi