Klinac kojeg je Hazard udario doživio je vrhunac života

Sve je kao san

Klinac kojeg je Hazard udario doživio je vrhunac života

Edmir Škorić

Vjerovatno se svi sjećate situacije kada Eden Hazard u dresu Chelseaja nervozno udara dječaka koji donosi lopte. Radi se o Charlieu Morganu i danas je među najbogatijim "mladim" ljudima u Velikoj Britaniji.

Eden Hazard je 2013. godine na Liberty stadionu u uzvratnom susretu polufinala Liga kupa između Swanseaja i Chelseaja pokazao sramotno ponašanje, kada je desetak minuta prije kraja udario maloljetnog sakupljača lopti.

Pokušao mu je na silu oduzeti loptu, dječaka je udario nogom, ali kada je na kraju iščeprkao loptu dobio je salve zvižduka i direktan crveni karton.

"Dječak je cijelim tijelom prekrio loptu, a ja sam je jednostavno pokušao izbiti ispod njega. Mislim da i jesam udario loptu, a ne dječaka. U svakom slučaju, ispričao sam se. Dječak je nakon utakmice došao u našu svlačionicu, nakratko smo porazgovarali i ispričali smo se jedan drugome. Ta priča je sada završena. Žao mi je", ispričao je Hazard.

Charlie je u međuvremenu postao milioner, ali ne zbog Hazarda i scene iz 2013. godine, iako mu je svakako i to doprinijelo da postane još popularniji.

S prijateljem Jacksonom Quinnom pokrenuo je biznis s votkom. Osnovali su kompaniju Au Vodka koja je ubrzo postala jako popularna u Velikoj Britaniji.

Deset godina je prošlo od incidenta na Libertyju, a CHarlie Morgan je danas od strane The Timesa uvršten na popis 35 najbogatijih mladih ljudi ispod 35 godina u Britaniji.

Times njegovo bogagstvo procjenjuje na 55 miliona funti, što ga svsrtava na popis ispred Harryja Kanea i nekih drugih zvijezda Premier lige.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovo je tekst kojim The Times uvodi Charlieja na popis: "Razmetljive zlatne boce AU votke su stalnica u mnogim barovima i klubovima, ali prije deset godina Morgan, 27, bio je poznat kao 17-godišnjak kojeg je nogometaš Chelseaja Eden Hazard udario u rebra. Dok je Swansea City vodio, činilo se da Morgan leži na lopti u pokušaju da spriječi belgijsku zvijezdu da je vrati u igru. Morgan je bio odlučan, ali taj incident nije definirao njegov život. Tri godine kasnije, hotelijerov sin pokrenuo je marku votke sa svojim školskim prijateljem Jacksonom Quinnom. Prodaja u AU porasla je na 43,9 milijuna funti u 2022. godini".

Danas je došao do životnog vrhunca, ali vjeruje se da će rast prihoda biti nastavljen i da će nekadašnji sakupljač lopti u budućnosti biti još bogatiji, ali i sada može da živi životom kakvim ne mogu ni mnogi slavni nogometaši.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti