Najtužniji osvajač Kupa kralja stoji poput vuka samotnjaka, nekoliko minuta kasnije objavio odluku

Nije sretan, ali...

Najtužniji osvajač Kupa kralja stoji poput vuka samotnjaka, nekoliko minuta kasnije objavio odluku

Edmir Škorić

Nogometaši Real Madrida u subotu su navečer po 20. put u klupskoj povijesti osvojili Kup kralja, a prvi put nakon 2014. godine.

U finalu odigranom u Sevilli savladali su Osasunu rezultatom 2:1 (1:0). Dvostruki je strijelac bio Brazilac Rodrygo, pogađavši u 2. i 70. minuti, a za poražene je pogodio Lucas Torro (58.).

Nakon utakmice, igrači Real Madrida počeli su se veseliti tokom svečane ceremonije. Ipak, nisu svi izgledali baš sretno.

Belgijski nogometaš Eden Hazard izgledao je tužno, odigravši samo jednu utakmicu u ovom takmičenju, ali bilo je dovoljno da osvoji medalju. U finalnoj utakmici bio je na klupi, ali nije ulazio u igru.

Ove sezone bivši igrač Chelseaja igra jako rijetko i upisao je svega devet nastupa te je postigao jedan gol uz dvije asistencije.

Oglasi

Iako ne igra redovno, 32-godišnjak nema namjeru da napusti Madrid, a to i ne čudi je ima ugovor do ljeta 2024. godine i platu od 27 miliona eura.

“Iskreno, planiram ostati u Real Madridu sljedeće sezone. Očekujem da ću ostati jer želim proslaviti posljednju godinu svog ugovora. Želim da igram i borit ću se do kraja za to" rekao je igrač nakon susreta s Osasunom.

Real Madrid ima za sada jedan trofej u sezoni, ali Kraljevi žele da osvoje naslov u Ligi prvaka. Čekaju ih dva meča sa Manchester Cityjem u polufinalu, a prvi već u utorak navečer.

Real Madrid ima samo matematičke šanse za osvajanje španskog prvenstva. Pet kola prije kraja sezone ima čak četrnaest bodova od manje od vodeće Barcelone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Čini se da su Kraljevi odustali od titule, morat će je prepustiti ljutom rivalu iz Katalonije, ali sa potencijalnim pojačanjima koja su najavljena na ljeto, velikan iz Madrida imat će cilj da što prije vrati krunu u Španiji.

Iako nema zvanične potvrde, sve je izvjesnije da će Luka Modrić produžiti ugovor, a da će Jude Bellingham pojačati vezni red. Osim Engleza, očekuje se još neko veliko pojačanje, a Realovi navijači uvjereni su da će biti dovedena neka velika zvijezda popu Kyliana Mbappea.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Cogo111
Bome na pocetku sezone osvojili superkup evrope ,pa poslije toga svjetsko prvenstvo . Pa sad ne znam kako je to prvi trofej u sezoni.
2 0
user1676286668
Čuj najtužniji cojk ih klepa iza ušiju uzima im vagon para sedmično kao nekad Bale....boli njega njonjara ha realom
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi