Mudryk htio zabiti gol sa 20 metara, a na kraju loptom pogodio pomoćnog sudiju

Sav očaj Chelseaja stao u nekoliko sekundi

Mudryk htio zabiti gol sa 20 metara, a na kraju loptom pogodio pomoćnog sudiju

Endin Čaušević

Chelsea igra trenutno u gostima protiv Aston Ville utakmicu 35. kola engleskog Premeirshipa i nakon prvog poluvremena gubi sa 2:0, ali svi pričaju o očaju kojeg je izveo večeras Mykhailo Mudryk.

Plavci igraju vjerovatno najgoru sezonu proteklih 20 godina i nalaze se tek u sredini tabele, a kako se sezona bliži kraju tako su igre i rezultati ekipa Mauricija Pochettina sve lošiji.

Prije nekoliko dana Chelsea je u gradskom derbiju od Arsenala doživio pravi debakl jer je poražen sa 5:0, te očito da se londonski klub još uvijek nije oporavio od tog poraza.

Večeras u Birminghamu gosti igraju ponovo ispod svih očekivanja, a to je Aston Villa znala kako da iskoristi jer već vodi sa 2:0.

Domaći su do prednosti stigli već u četvrtoj minuti kada je nesretn Marc Cucurella zabio autogol.

Do drugog gola Aston Villa je stigla u finišu prvog dijela, odnosno u 42. minuti kada je Rogers zabio gol za 2:0 nakon što ga je Matty Cash odlično uposlio.

Oglasi

Međutim, detalj koji je obilježio prvo poluvrijeme i koji u potpunosti oslikava igru Chelseaja ove sezone desio se u 38. minuti, a u centru pažnje našao se Mudryk.

Ukrajinski reprezentativac je ostao sam na nekih 20-tak metara od gola Aston Ville i pokušao je da iznenadi Emiliana Martineza svojim udarcem i postigne pogodak, ali se na kraju obrukao.

Umjesto u okvir gola Aston Ville lopta je na kraju završila u autu i pritom je Mudryk uspio da pogodi pomoćnog sudiju koji je čekao da vidi da li će to biti aut ili golaut za domaći tim.

Pokušaj Mudryka koji je u rekordnom roku postao hit na društvenim mrežama možete pogledati na OVOM LINKU.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Chelsea je na tek devetom mjestu na tabeli sa 47 bodova, a iako ima dva meča manje u odnosu na konkurenciji čini se da svoju poziciju ovakvom igrom baš i ne mogu popraviti.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi