Emery i Aston Villa šokirali  i gurnuli Chelsea daleko od Lige prvaka

Slavili pobjedu na Stamford Bridgeu

Emery i Aston Villa šokirali i gurnuli Chelsea daleko od Lige prvaka

Esmer Oštraković

Aston Villa šokirala je Chelsea na Stamford Bridgeu, te su ostvarili ogromnu pobjedu na današnjoj utakmici od 2:0.

Iako je Chelsea bio ogroman favorit na ovoj utakmici, gosti su odigrali sjajnu utakmicu i na kraju su ostvarili pobjedu i nose tri boda sa ovog gostovanja.

Prvu priliku na utakmici imao je Chelsea. Igrala se 6. minuta kada je Mudryk bio u dobroj poziciji, ali je to Martinez sjajno odbranio.

Aston Villa je zaprijetila u 17. minuti. McGinn je sjajno šutirao, ali je pogodio prečku, te se rezultat nije promjenio.

Gosti su do prednosti došli u 18. minuti. Watkins je sjajno lobovao Kepu i tako je šokirao domaću ekipu, ali i navijače Chelseaja.

Promali su domaći doći do izjednačenja do kraja prvog poluvremena, ali im to nije pošlo za rukom, te se na odmor otišlo pri vodstvu gostiju od 1:0.

Oglasi

Prva prava prilika u drugom poluvremenu donijela je drugi gol na susretu. McGinn je u 56. minuti postigao majstorski gol i povisio na 2:0.

Igrači Chelseaja su u 62. minuti tražili penal zbog toga što je navodno jedan igrač gostiju u svom kaznenom prostoru igrao rukom, ali se sudija nije oglasio.

Samo četiri minute kasnije sjajna šansa za Kantea, ali je lope šutirao i lopta je otišla daleko pored gola gostujuće ekipe.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon toga Chelsea nije uspio napraviti ozbiljniju priliku, te je utakmica završena pobjedom Aston Ville od 2:0.

Aston Villa se sada nalazi na 9. mjestu sa 41 osvojenim bodom, dok je Chelsea pao na 11. mjesto i ima 38 bodova.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi